Gölbaşı'nın yeni gözdesi: Şehir Parkı

Başkentlilerin ve Gölbaşılıların hizmetine sunularak ilçenin yeni gözdesi olmaya aday Şehir Parkı projesi çalışmaları aralıksız bir şekilde devam ediyor.

Gölbaşı'nın yeni gözdesi: Şehir Parkı
 Başkentlilerin ve Gölbaşılıların hizmetine sunularak ilçenin yeni gözdesi olmaya aday Şehir Parkı projesi çalışmaları aralıksız bir şekilde devam ediyor.

Eymir, Seğmenler ve Şafak Mahallelerinin birleşim noktasında inşaatına başlanan 117 bin metrekare gibi dev bir alana sahip olan Şehir Parkı projesi tamamlandığında Gölbaşı’nın çehresini değiştirecek.

Gölbaşını geleceğe taşıyacak projeleri bir bir hayata geçiren Gölbaşı Belediyesi, ilçenin en büyük parkı ile vatandaşların yeşil alanlarda özgürce vakit geçirmesini hedefliyor.

Enerji Dolu Bir Park

Şehir hayatından uzaklaşmak isteyenlerin büyük ilgi göstereceği Şehir Parkı, insanların haftasonunu değerlendirerek stres atacakları bir yer olma özelliği taşıyor.

2017 yılında tamamlanması hedeflenen Şehir Parkı’nın bütün enerji ihtiyacı otoparklar üzerindeki güneş panellerinden karşılanarak, yenilenebilir enerjiye katkı sağlayacak. Böylece tamamen yeşil olan yenilenebilir enerji sayesinde başkentin en çevreci parkı olacak.

“7’den 70’e her kesime hitap edecek”

7’den 70’e herkese hizmet sunacak şekilde önemli yatırımlar arasında yerini alan Şehir Parkı içerisinde, çocuklar için macera parkı, köprülü ada, kamp ve oyun alanlarının yanısıra doğal hayatı öğrenme ve pentatlon alanıyla ağaç oyun evleri, oturum alanları, sosyal tesis,  Eymir ve Mogan Gölleri’ni gören dönme dolap, hizmet binası ve çim amfi yer alacak.

Şehir Parkı projesi yapımı yüzde 70’ler seviyesine ulaştı

Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay, Gölbaşı’na nefes aldıracak projeler ile daha gelişmiş bir ilçe olmayı hedeflediklerinin altını çizerek, şöyle devam etti:

“Vatandaşlarımızın aileleriyle birlikte kaliteli vakit geçirebilecekleri Gölbaşımızın en büyük parkını yapıyoruz. İnsanlarımız Şehir Parkı’nda şehir hayatının verdiği yorgunluğu bir nebze de olsun huzurlu bir şekilde dinlenerek atacaklar. Bunun bilinciyle ilçemize ve mahallelerimize birçok park kazandırdık ve kazandırmaya devam ediyoruz. Gölbaşımızın en büyük parkı olma özelliği taşıyan Şehir Parkı projesi yapımı yüzde 70’ler seviyesine ulaştı. Projede bitkisel peyzaj çalışmaları ve  güneş panellerinin taşıyıcı montajları devam ediyor. Şimdiden Ankaramıza ve Gölbaşımıza hayırlı uğurlu olsun.”

 

Güncelleme Tarihi: 17 Ekim 2017, 20:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER