Gölbaşı'nın sorunları masaya yatırıldı

Ankara Kalkınma Ajansı’nın Ankara ilçelerinde düzenlediği çalıştaylardan biri de Gölbaşı’nda gerçekleştirildi.

Gölbaşı'nın sorunları masaya yatırıldı
HABER: MERVE ŞAHİN

Ankara Kalkınma Ajansı’nın Ankara ilçelerinde düzenlediği çalıştaylardan biri de Gölbaşı’nda gerçekleştirildi.

Ankara Kalkınma Ajansı çalıştayı 75. Yıl Öğretmenevi’nde gerçekleşirken, çalıştaya İlçe Kaymakamı Raşit Zengin, Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı, Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Doç. Dr. Asım Balcı, İl Genel Meclis Üyeleri, Sivil Toplum Kuruluşları temsilci ve yöneticileri  ile birçok yerel aktör katılarak, ilçenin kalkınması ve gelişmesi için yapılması gerekenleri masaya yatırdı.

Ankara Kalkınma Ajansı moderatörlüğünde gerçekleştirilen çalıştaydan çıkan sonuçlar gelecek dönem Ankara Bölge Planı için veri niteliği taşırken, yerel yöneticiler ve kamu kurumları için yol haritası olacak.
Belediye Başkanı Yakup Odabaşı açılış konuşmasında, böyle bir çalıştay yapılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Gölbaşı’nı Türkiye ve dünyaya tanıtmak istediğini ayrıca sorunların çözümüne yönelik geliştirilen fikirlerin projeye dönüşerek hayat bulacağını kaydetti.

Gölbaşı İlçe Kaymakamı Raşit Zengin konuşmasında Ankara Kalkınma Ajansı’nın yürüttüğü çalıştay ile ilçenin sorunlarının belirleneceğini ve çözüm yollarının geliştirileceğini ifade etti. Gölbaşı’nın birçok alanda potansiyeli olduğunu bildiren Zengin, “Ankara’nın diğer ilçelere bakıldığında Gölbaşı ayrı bir güzelliğe sahiptir. Bu güzelliğin avantajlarını kullanıp, dezavantajlarını en az seviyeye indirmeliyiz. Böyle bir çalıştay düzenledikleri için Ankara Kalkınma Ajansı’na ve çalıştay süresince desteklerini esirgemeyen Gölbaşı Belediyesi ile katılımcılara teşekkür ediyoruz” dedi.

Çalıştay'da ki dört oturumda, Gölbaşı Kaymakamlığınca oluşturulan 45 kişilik heyet onar kişilik gruplar oluşturarak Gölbaşı'nın sorunlarını, kağıtlara yazdı.

Heyet daha sonra yazdıkları sorunlara öncelik sırasına göre puan verdi. Öne çıkan sorunlar Ankara Kalkınma Ajansı tarafından rapor halinde hazırlanarak kurumlara sunulacağı kaydedildi.

Çalıştay’da, Gölbaşı’nın kalkınmasının önündeki engeller katılımcılar tarafından ele alınırken, ekonomik gelişmişliği ve yaşam kalitesini artırıcı öneriler getirildi. Gölbaşı’nın ikiye bölünmüşlüğü, köpek barınağı’nın taşınması ve Gölbaşı’na kent meydanı yapılması bir çok katılımcı tarafından ele alınırken, çalıştaydan elde edilecek veriler Ankara Kalkınma Ajansı tarafından raporlandırılacak ve gelecek dönem bölge planlamalarında kullanılacak.

 

Güncelleme Tarihi: 31 Mayıs 2012, 15:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER