Gölbaşı'nın menfaatleri ortak hedefimiz olmalı

CHP Gölbaşı İlçe Başkanı Bülent Elikesik, bütçe görüşmeleri esnasında belediye yönetimine yüklenirken ihale bedellerini gündeme getirdi.

Gölbaşı'nın menfaatleri ortak hedefimiz olmalı
 Elikesik şu ifadeleri kullandı;

Başarılı olduk mu?

İki yıl önceki konuşmamda hiçbir mahallemize üvey evlat muamelesi yapmayın demiştim. Sayın Başkan da ‘hiçbir mahalleye üvey evlat yapmıyoruz’ diye cevap vermişti. Şimdi buradan soruyorum; Karşıyaka Mahallesi ve Haymana Yolu’na ne yaptınız? Gölbaşı’nın kıymetli halkı bizleri halkımıza ve Gölbaşımıza layık olarak çalışmalar yapmak için göreve getirdi. Ancak başarılı olduk mu? Kanaatimce bu konudaki eksikliklerimiz halen devam etmektedir. Mogan Gölü ve Konya Yolu ile ilgili belli bir aşamaya geldiğimiz gerçektir. Emeği geçen herkese teşekkür ediyor bir an önce sonuçlanmasını istiyoruz.

Çöp ihalesindeki farkı sordu 

Elikesik bütçe hakkında da meclise sorular yönelterek; “ 3 aylık temizlik ihale bedeli 1 milyon 195 bin, 4 aylık temizlik ihale bedeli 1 milyon 148 bin iken en son yapılan ihale neden 1 milyon 479 bin 701 TL maliyet çıktı. En son 4 aylık yapılan ihale ile son yapılan ihale arasında ki fark 331 bin TL’dir. Bu farkın maliyeti belediyemize yıllık 3 milyon 972 TL’dir.

636 bin liralık 15 Temmuz anıtı CHP'nin gündeminde

15 Temmuz hain darbe girişiminde en fazla yarayı alan şehir Gazi Gölbaşımız olmuştur. Bu bağlamda 15 Temmuz hain darbe saldırında şehit olanlarımız için anıt yapılması gayet yerinde olmuştur. Ancak anıtın belediyemize 636 bin TL gibi fahiş bir fiyatla yapıldığı doğru mudur? Belediyemiz tarafından şehir parkına yapılan dönme dolap maliyetinin 4 milyon 495 bin olduğu doğru mudur? Bu maliyetle belediyemizce bir kreş yapılıp dar gelirli çalışan ailelerimizin çocuklarına eğitim imkanı verilemez miydi? Gölbaşımızın menfaatleri ortak!

Güncelleme Tarihi: 10 Ekim 2017, 20:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER