Gölbaşı'ndan Dünyaya Sevgi ve Kardeşlik Mesajı

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Gölbaşı Belediyesi ve Uluslararası Kültür Dil ve Edebiyat Derneği tarafından Gölbaşı’nda 18 ve 19 Aralık tarihlerinde Uluslararası Başkent Şairler ve Âşıklar Şöleni program gerçekleştirecek.

Gölbaşı'ndan Dünyaya Sevgi ve Kardeşlik Mesajı
Uluslararası Kültür Dil ve Edebiyat Derneği, Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Gölbaşı Belediyesi’nin destekleriyle Sevgi Şehri Gölbaşı’nda 18 ve 19 Aralık tarihlerinde Uluslararası Başkent Şairler ve Âşıklar Şöleni programı gerçekleşecek. Etkinliğe 10 farklı ülke ve bölgeden şair ve aşıklar katılacak. Türk dünyasını temsilen Azerbaycan, Kerkük, Kırım, Doğu Türkistan ve Kosova’dan, mazlum coğrafyaları temsilen Filistin, Suriye, Mısır ve Hindistan’dan şair ve âşıklar programa katılacaklar.

 

        

18 Aralık saat 19.00’da Türkiye’den, Türk Dünyası’ndan ve Mazlum Coğrafyalardan toplam 18 şair, 19 Aralık’ta ise 9 aşık Gölbaşı Belediyesi Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezinde sahne alacaklar. Etkinlikte ayrıca TRT Türk Sanat Müziği ses sanatçısı Bahadır Özüşen sevgi ve kardeşlik şarkıları ve türküleri ile programa renk katacak.    

 


Şöleni’nin temel amacı dünyanın acı, zulüm, savaş ile yoğrulmuş farklı coğrafyalarında yaşayan dünya şairleri ve âşıkları ile Türkiye’de yaşayan şair ve âşıklarımızı bir araya getirerek şiddet, baskı, savaş yerine; şiir aracılığıyla sevgi, dostluk ve kardeşlik dilinin bütün dünyaya yerleşmesine katkı sağlamak, bütün dünyaya sevgi çağrısında bulunmak.

 

        

Programın tanıtımı Gölbaşı Galip Demirel Vilayetler Evi Anadolu Salonu’nda 18 Aralık Cuma Saat: 16.00’da düzenlenecek basın toplantısıyla yapılacak olup şairler ve aşıklar tarafından bütün dünyaya “Sevgi ve Kardeşlik Çağrısı’nda” bulunulacak. “Sevgi ve Kardeşlik Bildirisi” okunmasının ardından şair ve âşıklar Mogan Gölü’ne beyaz güvercin uçurarak acı ve hüznün yılı olan 2015 yılının bittiği şu günlerde 2016 yılının Sevgi, Barış ve Kardeşlik Yılı olması temennisinde bulunacaklar.

Güncelleme Tarihi: 14 Aralık 2015, 12:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER