Gölbaşı'nda okullar açıldı

Yeni eğitim-öğretim yılı bu sabah başladı. Okula gelen öğrenciler ilk ders zilinin çalmasıyla uzun süre boş kalan sınıfları doldurdu.

Gölbaşı'nda okullar açıldı
 

Yeni eğitim-öğretim yılı bu sabah başladı. Okula gelen öğrenciler ilk ders zilinin çalmasıyla uzun süre boş kalan sınıfları doldurdu.
Üç aylık yaz tatili ardından yaklaşık 18 milyon öğrenci ve 900 bin öğretmen için 2015 -2016 eğitim öğretim yılı, ilk ders zilinin çalmasıyla başladı. Sabahın erken saatinde okullarına gelen öğrenciler ilk günün heyecanını yaşadı.

Gölbaşı'nda da 35 bin öğrenci ve 3500 öğretmenle 2015-2016 eğitim öğretim yılı başladı. Gölbaşı İlçe Milli Eğitim Müdürü Hayrettin Balcı yeni eğitim öğretim yılı nedeniyle öğrenci, öğretmen ve velilerde mesajda bulundu. Balcı herkesin temel vurgusunun eğitim ve öğretim olduğunu ifade ederek; 


2015 – 2016 Eğitim – Öğretim yılına hep birlikte heyecan, azim ve sevinçle başlıyoruz. Hepimizin temel vurgusu eğitim yani öğrenme ve öğretmedir. Yusuf Has Hacip 11. yüzyılda yazdığı ve “Mutluluk Bilgisi” anlamına gelen Kutadgu Bilig adlı eserinde “İki türlü insana insan derler: Biri öğreten biri öğrenen” demiştir. Böylece en önemli insanlık vasfının eğitim olduğunu vurgular. Bu söz eğitimin belli bir dönemle sınırlanamayacağını hayat boyu süreceğini net bir biçimde ortaya koymaktadır.
Eğitime değer vermek, eğitimi olmazsa olmazların içine almak, çağdaş toplum olmanın en temel ve en vazgeçilmez unsurlarından biridir. Bunu başarabilen toplumlar, toplumsal kalkınmayı, çağdaşları olan toplumlara göre daha önce başarabilmiş toplumlardır. Bunu başaramayan toplumların kaderi ise geri kalmışlığın kalın çizgileri içinde kalmak olmuştur.

Sevgili Öğrencilerim,

Geleceğimizin açık, aydınlık ve daha güvenli olması sizlerin öğrenme istek ve çabasına bağlıdır. Milli eğitimimizin genel amaçları ve fonksiyonları içinde en önemli ve öncelikli amacı, ileri sanayi ve bilgi toplumunun ve uygarlığının gerektirdiği bilgi, beceri, nitelik ve davranışlara yeterli insan yetiştirmektir. Bir ülkenin kalkınmasının temel şartlarından birisi, nitelikli insan gücüdür. Bu nedenle geleceğimizin güvencesi olan siz öğrencilerimizi, ülkemizin ihtiyacı olan nitelikli insan gücü özelliklerine uygun olarak yetiştirmek için, tüm imkânlarımızı sizlerin hizmetine sunma çabası içindeyiz. 
Pırıl pırıl bir gelecek ve aydınlık yarınlar sizleri bekliyor. Sizlere güveniyor, sizleri seviyoruz.

Değerli Öğretmenlerim,

Topluma hizmet veren her meslek saygındır. Ama bütün meslek mensuplarını yetiştirip hayata hazırlayan öğretmenlik mesleği ayrı bir kutsallık taşımaktadır. Başöğretmen Atatürk, “Öğretmenler yeni nesil sizlerin eseri olacaktır” diyerek, sizlere olan inancını ve güvenini belirtmiştir. 
Sorumluluğumuzun farkında ve bilincinde olmamız gerekir. Çok hızlı gelişen ve büyüyen toplumumuzda insanımızı; Sevgiye, akla, bilime ve tekniğe dayanarak kendi milli ve manevi değerlerimiz ile kültürümüz içinde özümüzü ve benliğimizi koruyarak, ailesine ve milletine yabancılaştırmadan kişilikli ve bilinçli, kendini sürekli yenileyen, medeni cesareti olan, gerçekçi, araştırıcı, üretici olan kişilik ve ahlaki karakterde yetiştirmektir.
Sizlere emanet ettiğimiz çocuklarımızı, Türk milletinin milli ve manevi değerlerini benimseyen, koruyan ve geliştiren, ailesini, vatanını, milletini seven, topluma karşı sorumluluk duyan kişiler olarak hayata hazırlayacağınıza olan inancım tamdır. Sizlere inanıyor, güveniyor ve başarılar diliyorum.

Değerli Veliler,

Evlatlarımızın yetişmesinde öğretmenlerin olduğu kadar sizlerin de emeği vardır. Hiçbir zaman unutmayalım ki, iyi bir toplumun temeli ailede atılır. Bir aile değerlerine ne kadar sahip çıkarsa, toplum da o kadar sağlam olur. Eğitim öğretimin üçayağından birinin sizler olduğunuzu unutmayınız. Çocuklarımızı sadece maddi yönden değil, manevi yönden de destekleyerek her zaman onların yanında olduğumuzu hissettirmeliyiz. 
Devletimizin, öğretmenlerimizin ve sizin ortak amacı öğrencilerimizi geleceğe en donanımlı şekilde hazırlayabilmektir. Bu ortak amacı gerçekleştirmede sizlerin görevi öğrencinize, okulunuza sahip çıkmak ve desteklemektir. Bu nedenle sürekli okullarınızı, öğretmenlerinizi ziyaret ediniz. Öğrencinizin yalnızca öğretim yönünden değil, milli ve ahlaki değerler yönünden de gelişmesi için imkânlarınızı sonuna kadar kullanınız.
Tüm öğretmen, öğrenci ve velilerimize sağlıklı, huzurlu ve başarılı bir eğitim öğretim yılı diliyor, sevgi ve saygılar sunuyorum.

Güncelleme Tarihi: 28 Eylül 2015, 15:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER