Gölbaşı'nda muhteşem gece

Aynı günde 2 temel atma, 2 açılış...

Gölbaşı'nda muhteşem gece

Devlet Bahçeli ve beraberindekiler Temel atma merasimi ve açılışlar için Gölbaşına geldi. Önce Şehit Emniyet Amiri Yalçın Dizdaroğlu parkı ile Gölbaşı Şelalesinin açılışını yapan Bahçeli, daha sonra Alparslan Türkeş Kültür Sarayı ve Parkı’nın temel atma merasimine katıldı.

GÖLBAŞI’NDA UMUT DOLU BİR GELECEK

Çok sayıda vatandaşın katıldığı programda Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı belediyenin hizmetlerini anlattı. Törende konuşma yapan Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı, ‘’2009 yılından bugüne, birçok temel atma töreninde birçok açılışta birçok yenilikte sizlerle bir arada olma imkânı bulduk. Attığımız her temel, Başkentin güney kapısı olan Gölbaşımızı, umut dolu bir geleceğe hazırlarken, hizmete açtığımız her yeni tesis, ilçemize, vatandaşlarımızın güvenle kullanabileceği sosyal alanlar kazandırmıştır. Her işimize başlarken, öncelikle, vatandaşlarımızın ihtiyaçlarına cevap verebilecek nitelikte hizmet üretmeye özen gösterdik. Birçok mahallemizde açtığımız kültür merkezlerimizden tutun da Gölbaşımızın dört bir yanına yaptığımız parklara kadar, açtığımız yeni yollardan tutun da temizliğiyle birçok ilçeye örnek haline gelmiş sokaklarımıza kadar, gerek fiziki gerekse sosyal hizmetlerimizin hepsinde, öncelikle vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştırmayı, hemşerilerimizin, yaşam kalitesi yüksek bir Gölbaşı'nda, huzurla ve güvenle hayatlarını idame ettirmelerini hedefledik” dedi.

MARKA KENT GÖLBAŞI

 Odabaşı; “Şükürler olsun ki, sizlerle birlikte, samimiyetle yürüttüğümüz çalışmalarımız neticesinde, Gölbaşımızı, yenilenen yüzüyle, vizyoner şehircilik anlayışıyla, çağdaş bir kent, Başkentin incisi, Başkentin en çok tercih edilen ilçesi haline getirdik” ifadelerini kullandı. Temeli atılan Alparslan Türkeş Parkı'nın, Gölbaşı’nda bugüne kadar yapılmış en prestijli projelerden biri olacağını belirten Başkan Odabaşı, “İlçemizin, seyir ve ulaşım açısından en güzel ve en kıymetli yeridir. Bu güzel bölgeyi daha da değerlendirecek parkımız toplamda 38 bin metrekarelik büyüklükte olup, içerisinde yapılacak simgesel anıtları, 60 metrelik Türk bayrağı, su, ışık ve ses gösteri havuzları, adrenalin vadisi, bitki labirenti, yıldızlar sokağı, gençlik merkezi, çim amfi, çok amaçlı meydan, çiçek gösteri alanları, çocuk oyun alanları gibi, birçok sosyal donatı alanıyla örnek bir park olacaktır. Başkentin birçok etkinliğine ev sahibi yapacak Aparslan Türkeş Kültür Sarayı'nın, Gölbaşı’na bugüne kadar yapılmış olan en büyük sosyo-kültürel tesislerden biri olacağını dile getiren Odabaşı, “Toplamda 2670 metrekarelik kullanım alanına sahip olan, Selçuklu ve Osmanlı mimarisinden esinlenerek tasarlanan bu ihtişamlı yapı, tamamlandıktan sonra görselliğiyle göz kamaştıracak, Başkentin birçok etkinliğine ev sahipliği yapacaktır. Marka kent olan Gölbaşımıza ayrı bir güzellik katacak, muhteşem bir projemizin açılışını birazdan hep birlikte yapacağız. İlçemizin en nadide köşelerinden birinde inşa ettiğimiz 18 metre yüksekliğindeki bu güzel şelalemiz, gerek görselliğiyle, gerekse çevre düzenlemesiyle, su diyarı Gölbaşımıza ayrı bir anlam ve değer katacak.” diye konuştu.

DEVLET BAHÇELİ YOĞUN TEMPODAN YORGUN DÜŞTÜ

Tören atma merasimi ve açılış programlarına katılan Devlet Bahçeli’nin yorgun olduğu gözlerden kaçmadı. Yoğun tempodan dolayı bitkin düşen Bahçeli, Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı’nın konuşması sırasında gözlerinin kapanmasına engel olamadı.




Güncelleme Tarihi: 28 Eylül 2013, 16:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER