Gölbaşı'nda Muhtar Günü kutlandı

Gölbaşı'nda, "19 Ekim Muhtarlar Günü" dolayısıyla program düzenlendi.

Gölbaşı'nda Muhtar Günü kutlandı

 

Akalın Düğün Salonu’nda Gölbaşı Kaymakamlığı tarafından organize edilen programa Gölbaşı Kaymakamı Tülay Baydar Bilgihan, Belediye Başkanı Fatih Duruay, Jandarma Komutanı Murat Kuyucu, Emniyet Müdürü Ahmet Emrecan, Gölbaşı İlçe Müftüsü Ahmet Halıcı kaymakamlık ve belediye birim müdürleri ve çok sayıda mahalle muhtarı katıldı.

“MUHTARLIK DEVLETİMİZ ÇOK ÖNEMLİ BİR TEMSİL MAKAMIDIR”

Muhtarlar Günü Programında Gölbaşılı Muhtarlara seslenen Başkan Duruay, “Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayip Erdoğan’ın bir çok platformda ifade ettiği gibi muhtarlık devletimiz için çok önemli bir temsil makamıdır .Muhtarlar vatandaşla, devlet arasında bir köprüdür”dedi.Muhtarların görevini her zaman en iyi şekilde yerine getirdiğini ifade eden Duruay, "Bizlerin yükünü hafifleten, bizlere her zaman güç veren kişilerin başında muhtarlarımız geliyor. Her zaman kapımız sizlere açık. 19 Eylül Muhtarlar Gününüz kutlu olsun." diye konuştu.

MUHTARLAR SOSYAL KALKINMANIN ÖNDERİDİR”

Programda konuşma yapan Gölbaşı Kaymakamı Tülay Baydar Bilgihan ise“Muhtarlar Türk yönetim hayatında son derece önemli bir yere sahiptir. Bir mahalli idare temsilcisi olan muhtarlar hukukun tesisi noktasında devletin kanunlarının kurullarının vatandaşa aktarılması noktasında son derece önemlidir. Aynı zamanda mülki idare amiri olan muhtar, yeri geldiğinde mahalledeki bir yoksulun, yaşlının, engellinin, fakirin düşkünün, yeri geldiğinde bir okulun ihtayacı için, yeri geldiğinde bir alt yapı için koşturandır. Sosyal kalkınmanın önderidir.Gölbaşı’nda bizlerle uyum içinde çalışan siz değerli muhtarlarımızın tekrar 19 Ekim muhtarlar gününü kutluyorum” dedi.


Güncelleme Tarihi: 19 Ekim 2018, 19:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER