Gölbaşı’nda kurulması planlanan kent çiftliği için fizibilite çalışmaları devam ediyor

Gölbaşı Belediyesi’nin ‘100. Yılın Model Kenti Gölbaşı’ vizyonunun bir parçası olan ‘Gölbaşı Kent Çiftliği Fiziki ve Kurumsal Altyapısının Oluşturulması Projesi’ kapsamında bilgi paylaşımı toplantıları yapıldı.

Gölbaşı’nda kurulması planlanan kent çiftliği için fizibilite çalışmaları devam ediyor

 Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan ŞİMŞEK’in Gölbaşı vizyonuna önemli katkılar sunacağını söylediği Kent Çiftliği Projesi’nin hayata geçirilmesinde toplantı katılımcılarının katkıları alındı. Proje kapsamında teknik ve idari çalışmaların da devam ettiğini vurgulayan ŞİMŞEK, birlikte yönetim anlayışımızın bir gereği olarak görüş alış-verişine dayalı çalışmalarımıza devam edeceğiz dedi.



 



Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan ŞİMŞEK, Gölbaşı Kent Çiftliği Projesi’ni ilçe gelişimine birden çok açıdan destek verme amaç ve bilinciyle kurguladıklarını, Gölbaşı'nda öncü rol üstlenecek ve bölgeye ivme kazandıracak model bir girişimin ve yatırımın oluşturulmasını hedeflediklerini bildirdi. Kent çiftliği projesiyle bir yandan tarım turizminin canlandırılmasına diğer yandan katma değeri yüksek üretiminin güçlendirilmesine katkı sağlanabileceğine de vurgu yaptı.



 



Zübeyde Hanım Kültür Merkezi’nde düzenlenen toplantılar, kadın, çiftçi, sivil toplum kuruluşları ve meslek odaları ile basın mensuplarına yönelik olarak gerçekleştirildi. Odak grupların ihtiyaç ve beklentilere yönelik olarak gündeme getirdikleri konular Projenin ilerleyen aşamalarında yararlanılmak üzere kayda alındı.     



 



Proje teknik danışmanı tarafından çalışmalara ilişkin bilgi paylaşımında bulunularak çiftlik faaliyet kapsamının detaylandırılması çerçevesinde bilgi alış verişinde bulunuldu. Söz konusu değerlendirmeler kapsamında, küresel, bölgesel ve yerel güncel gelişme ve değişimlere vurgu yapıldı. Yerel kalkınma sürecinde yürütülen projenin üstlenebileceği fonksiyonlar detaylı olarak tartışılmış oldu.  

Güncelleme Tarihi: 29 Şubat 2020, 12:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER