Gölbaşı'nda kermes kuruldu

Gölbaşı Belediyesi ile İyilikder Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin Arakanlı zulme uğramış Müslümanlar yararına düzenlediği yardım kermesinin açılışı yapıldı.

Gölbaşı'nda kermes kuruldu

 Mevlana Parkı’nda düzenlenen kermes, Kur’an-ı Kerim tilaveti ve duaların okunmasının ardından açıldı.

Kermese, Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay, İyilikder Ankara Temsilcisi Fuat Baktemur ile vatandaşlar katıldı.

Kermesin açılışında konuşan Başkan Duruay, Arakan’da çok büyük bir zulüm yaşandığını ifade ederek, şöyle devam etti:

“Bir yerde bir zulüm gördüğümüz zaman bu kötülüğü eğer imkanımız varsa elimizle yok etmek, eğer onu yapamıyorsak dilimizle yermek eğer onu da yapamıyorsak kalbimizle buğzetmemiz gerekir. Arakanlı kardeşlerimizin yararına yardım kermesi düzenledik. İyiliğimiz dokunsun istiyoruz. Onların bize Kurtuluş Savaşı’ndaki yardımlarını gördük. Tarihte okuyoruz. Bizde şuanda onlara elimizden gelen yardımı yapmak için hep birlikte burada birşeyler yapmaya çalışıyoruz. Allah hepinizden razı olsun.  Allah’ım hayrımızı kabul etsin.”

İyilikder Ankara Temsilcisi Fuat Baktemur, Gölbaşı Belediyesi ile açtıkları yardım kermesine Gölbaşı halkını davet ettiklerini belirterek, “Türkiye yardımsever bir ülke olduğundan dolayı inşallah bugün de Gölbaşı halkımızın vereceği katkılar Arakan’a ulaşacaktır. Allah razı olsun” diye kaydetti:

Başkan Duruay, İyilikder Ankara Temsilcisi Baktemur ve beraberindekiler, Arakan’da yaşananları anlatan resim sergisi ile stantları dolaştı.

Güncelleme Tarihi: 25 Eylül 2017, 01:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER