Gölbaşı’nda ‘Kahraman İbad Hüseyinli’ adı sokağa verildi

Gölbaşı Hacıhasan Mahallesinde geçtiğimiz günlerde sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’ın katılımlarıyla açılan Yeni Türkiye Strateji Araştırma Merkezi’nin önün de bulunan sokağa düzenlenen programla Kahraman İbad Hüseyinli adı verildi.

Gölbaşı’nda ‘Kahraman İbad Hüseyinli’ adı sokağa verildi
Gölbaşı Hacıhasan Mahallesinde geçtiğimiz günlerde sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’ın katılımlarıyla açılan Yeni Türkiye Strateji Araştırma Merkezi’nin önün de bulunan sokağa düzenlenen programla Kahraman İbad Hüseyinli adı verildi.



Gölbaşı Belediyesi ve Yeni Türkiye Strateji Araştırma Merkezi’nin ortaklaşa düzenlediği programla ‘Kahraman İbad Hüseyinli’ adı Türkiye Strateji Araştırma Merkezi’nin önün de bulunan sokağa verildi. Düzenlenen programa AK Parti Siyasi ve Hukuki İşlerden sorumlu Genel Başkan yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Abdülkadir Aksu, Eski Milli Eğitim Bakanı Mehmet Sağlam, Eski Sağlık Bakanı Halil Şıvgın Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay, Yeni Türkiye Strateji Araştırma Merkezi Başkanı Hasan Celal Güzel, Azerbaycan Askeri Ataşesi İlyas İbrahimov Kahraman İbad Hüseyinli, Azerbeycan büyükelçisi,  Azerbeycan milletvekilleri ve birçok davetli katıldı.

 

Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay törende yaptığı konuşmada “Belediyecilik sadece asfalt atmak, kanalizasyonu yapmak bunlar belediyecilerin asli görevi bunları yapmak mecburiyetindeyiz. Ama birde belediyeciliğin sosyal bir faaliyet alanı var. Halkımızın bilinçlendirilmesi, halkımızın değerlerini daha iyi öğrenmesi içinde bazı faaliyetler yapmamız gerekiyor. Bizlerde bu değerlerden bir tanesi olan ibad Hüseyinlinin ismini burada Gölbaşı İlçesi Hacı Hasan Mahallesinde bu sokağa adını verdik.” İfadelerini kullandı.

 

Türkiye ve Azerbaycan’ın tek millet iki devlet olduğunu belirten Yeni Türkiye Strateji Araştırmalar Merkezi Başkanı Hasan Celal Güzel konuşmasını şöyle sürdürdü;


“24 Nisan Cuma günü Waşhingtonda beyaz saray karşısında Ermenilerin gösterisine mukabil bu defa Türkler ve Azerbaycan Türkleri bayrakları ile gittiler ve onları bastırdılar Allaha hamdolsun 100 sene tam tersine tepti. Yeni bir doğuşun başlangıcı oldu. Bunun için biz Azerbaycan kardeşliğinin dostluğunu bütün Ermenistan, Diaspora, Amerikan, bütün Rusya bir araya gelse ona değişmeyiz. Sayın Cumhurbaşkanımız bu konuda taviz vermiyor. Ona müteşekkiriz. Ama Türkiye’de politikacı veya aydın geçinen bir takım tipler eğer bu konuda taviz veriyorlarsa biliniz ki Türk milleti her zaman Azerbaycan’da ki Türk milletinin arkasındadır. Hiç bir zaman Ermenistan’ın bir takım menfaatlerin yanında Azerbaycan menfaatlerinin haleldar etmeyiz. Kimseyle kin tutmayız. İyi geçiniriz barışırız kucaklarız. Bir milyondan fazla türkü vahşice katlettiler. tam tersine soykırıma biz maruz kaldık. Şimdi onu da affetmeye hazırız. Bir tek şartla Azerbaycancın haksız olarak işgal ettikleri,% 20’lik toprağını iade edecekler. İşgalden vazgeçecekler ondan sonra o iki milyon Ermeni’yi biz doyururuz zaten. Mutlaka Karabağda ki işgal sona erecektir. Ondan sonra biz aradaki münasebetleri düzeltmeye hazırız. O olmadan hiçbir şekilde taviz vermiyeceğiz. Kahramanımızı artık herkes tanıyor. Bu faaliyetlerimizi artıracağız” dedi.



Programda Ankara Kulübü Gölbaşı Şubesi seğmen ekibi gösteri yaptı. Programda Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay, Kahraman İbad Hüseyinli’ye  ‘Ankara Gölbaşı Hacı Hasan Mahallesi 1712. Sokağın ismi Kahraman İbad Hüseyinli olarak değiştirilmiştir yazılı belgeyi tablo şeklinde hediye ederken yanında Mogan bıçak tarafından yapılan Ankara Kaması hediye etti. İbad Hüseyinli’de Başkan Duruay’a günün anısına Azerbeycan motifli kilim ve kitabını hediye etti.

Güncelleme Tarihi: 29 Nisan 2015, 11:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER