Gölbaşı’nda Ahilik Haftası Kutlandı

Gölbaşı Belediyesi ve Gölbaşı Esnaf ve Sanatkarlar Odası tarafından Gölbaşı’nda Ahilik Haftası programı düzenlendi

Gölbaşı’nda Ahilik Haftası Kutlandı

 Gölbaşı Belediyesi ve Gölbaşı  Esnaf ve Sanatkarlar Odası tarafından Gölbaşı’nda Ahilik Haftası programı düzenlendi.Gölbaşı Belediyesi Mehmet Akif Ersoy Kültür ve Kongre Merkezinde düzenlenen Ahilik Haftası programına Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay, Gölbaşı Belediye Başkan Vekili Rıza Kuyrukçu, Belediye Başkanı eski başkanlarından Dr. Cevdet Kara, Ankesob başkan vekili Hüseyin Er, Gölbaşı  Esnaf ve Sanatkarlar Odası  başkanı İsa Albut, siyasi parti ilçe başkanları ve temsilcileri,  STK başkan ve temsilcileri, muhtarlar, davetliler ve çok sayıda esnaf katıldı.Programda Gölbaşı  Esnaf ve Sanatkarlar Odası tarafından hazırlanan Ahilik  kültürünün anlatılması ve yaşatılması ve Gölbaşı’nın dünden bugüne ticari hayatının gelişimi, Gölbaşı’nda kaybolmaya yüz tutmuş meslek sahipleri ile yapılan röportaj kısa film olarak  izletildi.

 

Gölbaşı  Esnaf ve Sanatkarlar Odası  Başkanı İsa Albut programda yaptığı konuşmasında; ‘Ahilik anlayışının temelinde insan vardır. Ticari ve toplumsal hayatta iş ve meslek hayatında dürüstlük, güvenilirlik, herkesin hak ve hukukuna saygı, şefkatli, cömert ve güler yüzlü olmak ahiliğin en önemli kurallarıdır. Günümüz sosyal ve ticari hayatını düzenleyen birçok kural aslen ahilik kültüründen izler taşımaktadır. Ayrıca bugün burada bu programın yapılmasına bize destek veren Gölbaşı Belediye Başkanımız sayın Fatih Duruay’a ve Gölbaşı Belediyesi’ne teşekkür ederim’ Dedi.

 

Ahilik Haftası nedeniyle konuşma yapan Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay," Ahi olmak için kriterler var. Ahilik bambaşka bir teşkilat. Bizim inancımız rızkın 10 da 9 u ticarette diyor. Ecdadımız tarafından kurulan ve milletimiz tarafından içselleştirilen Ahilik kurumunun ve onun değerlerinin tüm yönleriyle araştırılması, ortaya konulması ve uygulanabilir değerler manzumesi olarak sunulması büyük bir önem taşımaktadır. Bu kurum ve değerlerin temelinde medeniyet, kardeşlik, cömertlik, tevazu ve kanaatkarlık, dilden uygulamaya giden hikmet, çalışma ahlakı, dayanışma ve paylaşma vardır” diye konuştu.

 

Konuşmanın ardından Gölbaşı’nda  yılın ahisi seçilen baba mesleği olan  çömlekçilik yapan İbrahim, Ahmet ve Mustafa Önen adlı kardeşlere plaketleri Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay, Eski Belediye Başkanı Dr. Cevdet Kara, Ankesob başkan vekili Hüseyin Er tarafından takdim edildi.Program sonunda gelen davetlilere lokma tatlısı ikram edildi.

 

Ahilik haftası programı kapsamında bugün ise Gölbaşı Sanayi sitesinde Cuma Namazı sonrasında Ahi pilavı ikramında bulunulacak.

Güncelleme Tarihi: 27 Mayıs 2016, 16:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER