Gölbaşı'na yeni otobüs hattı

Ankara Büyükşehir Belediyesi EGO Genel Müdürlüğü, Gölbaşı Hacılar Mahallesi-AŞTİ-Ulus hattına yeni seferler ekledi

Gölbaşı'na yeni otobüs hattı

  Nüfus yoğunluğunun artması ve gelen talepler üzerine harekete geçen EGO Genel Müdürlüğü, 6 Haziran Çarşamba gününden itibaren eş zamanlı olarak 6 yeni noktada daha otobüs hattını hizmete açıyor.

         Başkentliler;

“547 Topçu Mahallesi-Elvan Mahallesi-Piyade Mahallesi-Ulus-Sıhhiye”,

559 YHT Eryaman Garı-Fatih-Eryaman”,

“360 Mutlu Caddesi-Okullar Caddesi-Dikimevi”,

“328 Bahçelerüstü TOKİ-Gülveren Mahallesi-Orhaneli Caddesi-Arif Yıldız Caddesi-Dikimevi”,

“582 Koru Metro İstasyonu-Şehitali Mahallesi”,

“198 Gölbaşı Hacılar Mahallesi-AŞTİ-Ulus” hatlarıyla ilk kez seyahat edecekler.

 

547 TOPÇU MAHALLESİ-ULUS-SIHHIYE HATTI

         Topçu Mahallesi-Elvan Mahallesi-Piyade Mahallesi-Ulus-Sıhhiye hattında hizmet vermeye başlayacak olan “547 numaralı” otobüs hattı, günde 5 sefer yapacak. Vatandaşlar; 06.30, 07.00, 13.00, 16.30 ve 18.00 saatlerinde Elvankent hareket noktasından seferlere başlayacak olan otobüsleri kullanmaya başlayacak.

 

559 YHT ERYAMAN GARI-FATİH-ERYAMAN HATTI

         EGO Genel Müdürlüğü Otobüs İşletme Daire Başkanlığı hat taleplerini tek tek değerlendirirken, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna’nın, oluşan ihtiyaca göre yeni hatların devreye sokulması talimatının ardından özellikle en çok talebin geldiği 6 hattan biri olan “559 numaralı” YHT Eryaman Garı-Fatih-Eryaman hattında her gün 13 sefer yapılacak. Bu hattı kullanan Başkentliler, BAŞKENTRAY’a da entegreli şekilde ulaşım sağlayabilecek.

 

360 MUTLU CADDESİ- OKULLAR CADDESİ- DİKİMEVİ

         Toplu ulaşım ağını genişleten Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin hizmete sunacağı bir diğer hat iseMutlu Caddesi-Okullar Caddesi-Dikimevi güzergahında çalışacak olan “360 numaralı”otobüs hattı olacak. Günde 12 seferin yapılacağı hat hafta içi kullanılabilecek.

         Mutlu Caddesi-Okullar Caddesi-Dikimevi hattını kullanan yolcular75 dakika içerisinde ANKARAY'a, ANKARAY'dan da 360 Mutlu Caddesi-Okullar Caddesi-Dikimevi hattına ücretsiz aktarma yapabilecek. EGO Genel Müdürlüğütarafından yapılan yazılı açıklamada, Cebeci İstasyonu'ndan BAŞKENTRAY'a 75 dakika içerisinde gerçekleştirilen tam transfer ücretinin 1 TL, öğrenci transfer ücretinin ise 25 kuruş olacağı bildirildi.

 

328 BAHÇELERÜSTÜ TOKİ-GÜLVEREN MAHALLESİ-ORHANELİ CADDESİ-ARİF YILDIZ CADDESİ-DİKİMEVİ HATTI

         Bahçelerüstü TOKİ hareket noktasından hareket edecek “328 numaralı” yeni otobüs hattında seferler saat 06.25'te başlayacak,18.00'de sona erecek. 328  numaralı otobüs hattı, günde 12 sefer gerçekleştirerek, Başkentlilere hafta içinde hizmet verecek.

         328 numaralı hattı kullanan yolcular da, 75 dakika içerisinde Ankaray'a ücretsiz aktarma yapabilecek.

 

582 KORU METRO İSTASYONU-ŞEHİTALİ MAHALLESİ HATTI

         Şehitali Mahallesi sakinlerinin Koru Metro İstasyonu bağlantılı ulaşım ihtiyacının karşılanması amacıyla da hizmete girecek olan “582 numaralı” Koru Metro İstasyonu-Şehitali Mahallesi hattı ise hafta içi ve Cumartesi günleri 08.00 ile 17.00 saatleri arasında ulaşım hizmeti sağlayacak.

 

198 GÖLBAŞI HACILAR MAHALLESİ-AŞTİ-ULUS

         Diğer 5 yeni hatla birlikte eş zamanlı olarak seferlere başlayacak olan “198 numaralı” Gölbaşı Hacılar Mahallesi-AŞTİ-Ulus hattı da bu güzergahta olan yolcu yoğunluğunu önemli ölçüde azaltacak.

Güncelleme Tarihi: 05 Haziran 2018, 15:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER