Gölbaşı'na yakışır kutlama

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Ankara’ya gelişinin 100. Yıl dönümü Ankara’da çeşitli etkinliklerle kutlanırken, Gölbaşı’ndan güzel görüntüler geldi. Gölbaşı Kaymakamlığı, Gölbaşı Belediyesi ve Ankara Kulübü Derneği Gölbaşı Şubesi’nin öncülüğünde gerçekleştirilen kutlamalarda stadyumu dolduran 2 bin 500 gönüllü seğmen aynı anda Ankara oyun havası oynadı.

Gölbaşı'na yakışır kutlama
 GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’ÜN ANKARA’YA GELİŞİNİN 100. YIL DÖNÜMÜ KUTLAMALARI GÖLBAŞI’NDA TARİHİ GÖRÜNTÜLERE SAHNE OLURKEN, GÖLBAŞI BELEDİYE BAŞKANI RAMAZAN ŞİMŞEK DE SEĞMEN KIYAFETİ GİYDİ VE ANKARA OYUN HAVASI OYNADI.

GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’ÜN ANKARA’YA GELİŞİNİN 100. YIL DÖNÜMÜNDE  2 BİN 500 GÖNÜLLÜ SEĞMEN, AYNI ANDA ANKARA OYUN HAVASI OYNADI. GÖLBAŞI STADYUMU’NDA GERÇEKLEŞEN VE GURURLANDIRAN 2 BİN 500 KİŞİLİK DEV GÖSTERİ, AYNI ZAMANDA TÜRKİYE’DE EN ÇOK SEĞMENİN BİR ARADA OYNADIĞI İLK GÖSTERİ OLMA ÖZELLİĞİNİ TAŞIDI.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Ankara’ya gelişinin 100. Yıl dönümü Ankara’da çeşitli etkinliklerle kutlanırken, Gölbaşı’ndan güzel görüntüler geldi.  Gölbaşı Kaymakamlığı, Gölbaşı Belediyesi ve Ankara Kulübü Derneği Gölbaşı Şubesi’nin öncülüğünde gerçekleştirilen kutlamalarda stadyumu dolduran 2 bin 500 gönüllü seğmen aynı anda Ankara oyun havası oynadı.

ATATÜRK ANITINA ÇELENK SUNULDU

Kaymakam Tülay Baydar Bilgihan ve Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek tarafından Atatürk anıtına çelenk konulmasıyla başlayan kutlama etkinlikleri, Gölbaşı Stadyumu’nda devam etti.

“GÖLBAŞIMIZ ÖNEMLİ BİR GÜZERGAH OLDU”

Programda konuşma yapan Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek konuşmasında şu ifadelere yer verdi;

27 Aralık, Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının Ankaralılarla bir ve bütün olduğu gündür. 27 Aralık Ankaralıların ve seğmenlerin Mustafa Kemal Atatürk önünde etten bir duvar ördüğü gündür. Atatürk Ankaralıların o heyecanının ve inanmışlığının etkisiyle, Ankara’yı önce milli mücadelenin karargahı izleyen yıllarda ise Türkiye’nin kalbi ve Cumhuriyetin başkenti olarak belirlemiştir. Kurtuluş Mücadelesini devam ettirip,  Ankaramız’ın başkent olmaya kadar  götüren bu yolda Gölbaşımız önemli bir güzergah, güvenli bir hat ve kıymetli bir yer edinmiştir. Bu bizim için bir gurur meseledir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını, yüz yıl önce Atamıza ve Kurtuluş mücadelesine sahip çıkan ‘Atam seni görmeye, bu vatan uğruna ölmeye geldik’ diye haykıran seğmenleri ve tüm Ankaralıları saygı ve minnetle anıyorum.”

“AYNI AZİM VE KARARLILIKLA ÇALIŞACAĞIZ”

Gölbaşı Kaymakamı Tülay Baydar Bilgihan ise konuşmasında şu  sözleri söyledi;

Bugün tarihi kahramanlıklarla dolu olan yüce Türk milletinin Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde 19 Mayıs 1919’da başlattığı milli mücadelesini başlatmak, sevk ve idare etmek için merkez olarak seçtiği Ankara’ya 27 Aralık 1919’da gelişinin 100. Yıl dönümünü kutlamanın gururunu yaşıyoruz. Kurtuluş Savaşı’nda olduğu gibi 15 Temmuz gecesinde de bu aziz ilçenin dört bir yanında verilen mücadelelerde şehitlerimiz ve gazilerimiz bu büyük mücadelenin büyük ve unutulmaz kahramanları olmuşlardır. Atatürk ‘Ankara’nın ve Ankaralıların benim gönlümde ayrı bir önemi var’ diyerek onurlandırmış ve bizler ülkemizi, milletimizi çağdaş uygarlık seviyesinin üzerine çıkarmak için her dönemde ve her koşulda hiç durmadan var gücümüzle çalışma,azim ve kararlılığında olmalıyız.

ATATÜRK’ÜN ANKARA’YA GELİŞİ CANLANDIRILDI

Konuşmalar ve şiirlerin okunmasının ardından Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Ankara’ya gelişi, ve seğmenler tarafından karşılanması canlandırıldı. Atatürk’ün Ankara’ya gelişinin canlandırıldığı mizansen seyirciler tarafından büyük alkış aldı.

2 BİN 500 GÖNÜLLÜ SEĞMEN AYNI ANDA OYNADI

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Ankara’ya gelişinin 100. Yıl dönümünde 2 bin 500 gönüllü seğmen stadyumda Ankara oyun havası oynadı. Stadyumda aynı anda 2 bin 500 seğmenin Ankara oyun havası oynaması havadan görüntülenirken, Gölbaşı’nda gurur verici bir tablo yarattı.

THK’DAN MOTORLU YAMAÇ PARAŞÜTÜ GÖSTERİSİ

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Ankara’ya gelişinin 100. Yıl dönümü kutlama etkinlikleri kapsamında, Gölbaşı’nda  Türk Hava Kurumu'nca (THK) motorlu yamaç paraşütü gösterisi yapıldı. Türk Hava Kurumu tarafından gerçekleştirilen motorlu yamaç paraşütü gösterisinde Gölbaşı semalarında Türk bayrağı dalgalandırıldı. 

BAŞKAN ŞİMŞEK SEĞMEN KIYAFETİ GİYDİ, ANKARA OYUN HAVASI OYNADI

Programın sona ermesi sonrası seğmen kıyafeti giyen Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek ve Ankara Kulübü Derneği Gölbaşı Şube Başkanı Uğur Okman Ankara oyun havası oynadı.

2-bin-500-gonullu-segmen-ayni-anda-oynadi-(1)-copy.jpg2-bin-500-gonullu-segmen-ayni-anda-oynadi-(2)-copy.jpg2-bin-500-gonullu-segmen-ayni-anda-oynadi-(3)-copy.jpg2-bin-500-gonullu-segmen-ayni-anda-oynadi-(3)-copy.jpg2-bin-500-gonullu-segmen-ayni-anda-oynadi-(4)-copy.jpg

2-bin-500-gonullu-segmen-ayni-anda-oynadi-(5)-copy.jpg2-bin-500-gonullu-segmen-ayni-anda-oynadi-(6)-copy.jpg2-bin-500-gonullu-segmen-ayni-anda-oynadi-(7)-copy.jpg2-bin-500-gonullu-segmen-ayni-anda-oynadi-(8)-copy.jpg

2-bin-500-gonullu-segmen-ayni-anda-oynadi-(11)-copy.jpg2-bin-500-gonullu-segmen-ayni-anda-oynadi-(12)-copy.jpg

golbasina-yakisir-kutlama-(1)-copy.jpggolbasina-yakisir-kutlama-(2)-copy.jpggolbasina-yakisir-kutlama-(3)-copy.jpggolbasina-yakisir-kutlama-(4)-copy.jpg

golbasina-yakisir-kutlama-(5)-copy.jpggolbasina-yakisir-kutlama-(6)-copy.jpg

Güncelleme Tarihi: 27 Aralık 2019, 14:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER