Gölbaşı'na kumbaralar yerleştirildi

Gölbaşı Belediyesi örnek bir uygulama ile pet şişeleri geri dönüşüme kazandırıyor

Gölbaşı'na kumbaralar yerleştirildi

 

Gölbaşı Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü görüntü kirliliği oluşturan ve doğada uzun süre kaybolmayan pet şişelerin geri dönüşüme kazandırılması için harekete geçti.Gölbaşı Belediyesi  geri dönüşüm çalışmaları kapsamında Çevre Koruma ve Ambalaj Atıkları Değerlendirme Vakfı (ÇEVKO) ile birlikte Gölbaşı’nın çeşitli noktalarına “Atık Pet Şişe Toplama Kumbaraları” yerleştirmeye başladı.

Şimdilik  2 adet Atatürk Sahil Parkı, 1 adet  Mevlana Parkı, 1 adet Alparslan Türkeş Parkı ve 1 adette piknik alanı olmak üzere ilçenin 5 uğrak noktasına yerleştirildi.

Atık Pet Kumbaraları, “pet şişesine” benzer görüntüsüyle dikkat çekti ve vatandaşların beğenisini kazandı. Pet şişe görünümlü kumbaralara özellikle sıcak havalarda gün içinde tüketilen su veya diğer içeceklerin plastik ambalajları atılabiliyor.

Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay “Atık Pet Kumbarası” çalışmasıyla ilgili olarak, " Malumunuz geri dönüşüm, doğal kaynakların kullanılmasını azaltarak, enerji tasarrufu sağlayarak, ham madde maliyetini azaltarak ülkemizin gelişimine katkıda bulunur.Bu nedenle Gölbaşı Belediyesi olarak kaynakların verimli kullanılması için geri dönüşüm çalışmalarını destekliyoruz. Atık Pet Şişe Toplama Kumbarası projesi ile hem geri dönüşüme katkı sağlıyoruz hemde güzel Gölbaşı’mızın kirlenmesinin önüne geçiyoruz. Hemşehrilerimizinde atık pet şişe kumbaralarına uyum sağlayacağını,atık petlerini kumrabaralarda değerlendireceğini düşünüyorum” dedi.


Güncelleme Tarihi: 10 Mayıs 2018, 14:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER