Gölbaşı'na 4 bin kişilik yurt yapılacak

Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay’ın girişimleri sonucu Gölbaşı’na 4 bin kişilik öğrenci yurdu yapılacak.

Gölbaşı'na 4 bin kişilik yurt yapılacak
 Üniversiteler şehri Gölbaşı, bin 380 kişilik öğrenci yurdundan sonra, 4 bin kişilik bir öğrenci yurduna daha kavuşacak. 2016 yılı içerisinde Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) tarafından Ankara Üniversitesi içinde  4 bin kişilik yeni bir yurt yapılacak.

MÜJDE BAŞKAN DURUAY’DAN GELDİ
Gölbaşı’ndaki üniversite eğitimi gören ancak yurt olmaması nedeniyle barınma için Ankara’yı tercih eden öğrencilere müjde Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay’dan geldi. Göreve geldiği günden bugüne kadar dur durak bilmeden çalışan Başkan Duruay, öğrencilerin yurt sorununa çözüm buldu.
ESNAFIN DA YÜZÜ GÜLECEK
Yurt sorunu nedeniyle ev kiralarının iki katına çıktığı Gölbaşı’nda öğrencilerin imdadına Başkan Duruay yetişti. Başkan Duruay’ın girişimleri sonucu Kredi Yurtlar Kurumu tarafından Gölbaşı’na 4 bin kişilik yeni yurt yapılacağı öğrenilirken, Başkan Duruay “Esnafın da yüzü gülecek” dedi.
KYK GENEL MÜDÜRÜ SİNAN AKSU’YA TEŞEKKÜR
Yurt sorunu nedeniyle üniversite öğrencilerinin Gölbaşı’nda ikamet etmediğini ifade eden Duruay “Yeni yapılacak yurdumuzla birlikte Gölbaşı’nda artık öğrencilerimizin barınma sorunu da ortadan kalkacak. Kredi Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü ile uzun bir süreden beri bu konuda görüşmelerimiz oluyordu. KYK Genel Müdürü’müz Sinan Aksu ile yaptığımız görüşmeler olumlu sonuçlandı. Kendisine tüm Gölbaşı adına teşekkür ediyorum.” Dedi.
SICAK PARA İLÇEMİZDE KALACAK
Yapılacak olan 4 bin kişilik yurt ile birlikte öğrencilerin Ankara’ya gitmek zorunda kalmayacağını ifade eden Duruay “Öğrencilerimiz hem zamandan tasarruf edecek, hem de esnafımız kazanacak. Öğrencilerimiz artık ilçemizde ikamet edeceği için sıcak para ilçemizde kalacak. Yapılacak olan 4 bin kişilik öğrenci yurdu  Gölbaşımıza hayırlı uğurlu olsun. “ diye konuştu. 


Güncelleme Tarihi: 18 Ekim 2015, 23:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER