Gölbaşılı gençler 57. Alay için yürüdü

Çanakkale savaşlarında kahramanlıklarıyla destanlaşan 57. Piyade Alayı şehitleri başta olmak üzere Çanakkale şehitlerimizi anmak, onları yad etmek için her yıl olduğu gibi bu yıl da 81 ilde 25 Nisan’da vefa yürüyüşü gerçekleştirildi.

Gölbaşılı gençler 57. Alay için yürüdü

 Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünün düzenlediği, Ankara daki program sabah 05.20 de Ankara’nın farklı yerlerinden gelen 1000 genç ile birlikte Tacettin Dergahın’da toplandı.

 
Gölbaşı Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü olarak ; İlçe Müdürümüz İrfan ÖZÜDOĞRU ile beraber 100 genç ile birlikte bu yürüyüşe katıldık.
 
 
Program ilk olarak Tacettin Velii Cami ve çevresindeki camilerde sabah namazı kılınarak başladı. Daha sonra katılımcılara Yarma Çorbası ikram edildi. Ardından yürüyüş programı; Talatpaşa Caddesi Mamak Caddesi kavşağından Mamak yönüne devam edildi. Mamak Caddesinden, Cebeci Askeri Şehitliğine geçildi.
 
Daha sonra Cebeci Askeri Şehitliği tören alanında toplanıldı. Gölbaşı Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürümüz İrfan ÖZÜDOĞRU yönetiminde Şehitlerimizi anmak adına saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşı’mız okundu. Gençlik Hizmetleri Şube Müdürü Fatih KONUKSEVER’in günün anlam ve önemine dair gençlere yönelik konuşması sonrası Kur’an ı Kerim Tilaveti ve dua yapıldı. Akabinde Ankara İlçe Müdürlükleri ve Gençlik Merkezlerinden gelen katılımcılarla birlikte Şehitlik ziyaret edildi.
 
Program bu şekilde gençlerimizin Ecdadımızı yad etmeleriyle sona erdi.

Güncelleme Tarihi: 26 Nisan 2016, 03:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER