Gölbaşı Yozgatlılar Derneği’nden Arabaşı etkinliği

Gölbaşı Yozgatlılar Derneği’nden Arabaşı etkinliği

Gölbaşı Yozgatlılar Derneği’nden Arabaşı etkinliği
 Yozgatlılar Derneği tarafından düzenlenen arabaşı etkinliği şehitler anısına yapılırken, programa TBMM İdare Amiri ve Ak Parti Ankara Milletvekili Ahmet Gündoğdu, TBMM eski başkanı Cemil Çiçek, AK Parti Gölbaşı İlçe Başkanı Selim Akceylan, İYİ Parti Gölbaşı İlçe Başkanı Mahmut Aksoy, Yozgatlılar Dernek Federasyonu Ahmet Koç, siyasi parti temsilcileri, STK temsilcileri ve Yozgatlılar katıldı.

Şehitler için Kuran Tilaveti’nin okunmasının ardından konuşan TBMM İdare Amiri Ahmet Gündoğdu, her yıl yapılan etkinlikte birlik ve beraberlik yaşattıkları için Yozgatlılar Derneği’ne teşekkür ederek başladığı konuşmasını şöyle sürdürdü; 7

‘Vatanı bölmeye kalkışanın anasını satarız’

1071 ecdat tarafından bu toprakların bize vatan kılındığı tarihtir. O günden beri dışarıdan yedi düvel uluslar arası şer odakları içerden onların piyonları hiç eksik olmamış. Adına isterseniz vekâlet savaşları deyin, isterseniz başka söyleyin savaşı yapanlar destekleyenler hiç değişmemiştir. Dün 15 Temmuz’da bu millet yeni bir Çanakkale destanı yazdı. Onun için şüheda nesli olarak bu millet şahadete koşarken, ‘ölürsem şehit, kalırsam vatanım olur, devletim olur’ diyor. Bu millet başka ne diyor; ezanları dindirmeyiz, bayrağı indirtmeyiz, vatanı böldürtmeyiz. Bölmeyi kalkışanı da anasını ağlatırız.

‘Hiç bu kadar güçlü olmadık’

Gündoğdu,  her türlü saldırı karşısında bu milletin güçlü olduğunu belirterek; “Onun için bugün Amerikan’ın PKK’ya gönderdiği 5 bin tıra tek kelime etmeyip, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin Bayırbucak Türkmenlerine gönderdiği iki tıra karşı çıkanlara kaile almayın. PYD’nin bugün terör örgütü olmadığı için istihbari bilgim yok diyenlerin,  ÖSO’yu terör örgütü ilan etmesini de hiç aldırış etmeyin. Bu millet Allah’ın izni ile her türlü saldırıyı göğüsler. Hiç bu kadar devlet millet bütünleşmesi ile güçlü olmadık” ifadelerini kullandı.

‘Bu millet PKK ve yandaşlarını dünyayı dar ediyor’

Dün eski Türkiye, bakımsız Türkiye, IMF’ye mahkûm edilen Türkiye, batıdan emir alan Türkiye’ydi ve sadece kalben buğz ediyordu. Şimdi yeni Türkiye Dünya Lideri Baş Komutamız Recep Tayyip Erdoğan öncülüğünde hem eliyle düzeltiyor, hem diliyle düzeltiyor, hem dünya 5’ten büyüktür diyor, hem de BM’de 128 ülkeyi arkasına alıp Amerikan faşizmine, siyonizmine meydan okuyor. Bu millet sayesinde Afrin’de hedefi Türkiye olan PKK ve onun arkasındaki siyanistlere bu dünyayı dar ediyor.

TBMM Eski Başkanı Cemil Çiçek; “Bu coğrafyayı vatan yapan şehitlerimizdir” diyerek konuşmasına şu şekilde devam etti; “Yüreğimiz yanıyor, yüreğimize taş basıyoruz. Ama bu coğrafyanın birlik ve beraberliğini sağlamak, devletimizi, milletimizi, bayrağımızı bir arada tutmak çokta kolay bir iş değildir. Onun için yüreğimize taşta bassak biliyoruz ki biz bu coğrafyada şehitlerimiz için ayaktayız” diyerek şehitlere bir kez daha rahmette bulundu.

Gölbaşı Yozgatlılar Dernek Başkanı Murat Karakurt’ta konuşmasında şunları kaydetti;

“Dün itibari ile bir haber aldık. Yozgat Aydıncık’ta tanıdığımız bildiğimiz bir kardeşimizi şehit verdik. Biz tüm şehitlerimize duada buluşalım dedik.  Katıldığınız için hepinize teşekkür ederim” dedi.  Karakurt konuşmasına şöyle devam etti; “ Bir toplumun birliği ve dirliği aileden başlar, ailenin birliği yaşadığı şehirde sirayet eder, yaşadığımız şehrin birliği sağladığımızda o memleketin birliğini sağlayabiliriz. 1071’de Anadolu topraklarını birlik ve beraberlik içerisinde mücadele eden Türk İslam orduları kazanmıştır.1453’de Fatih Sultan Mehmet Han birlik ve beraberliğini tesis ederek, bir çağ açıp bir cağ kapatmıştır. 1919’da kurtuluş mücadelesinde İslam coğrafyasının anaları, babaları, bacıları birlik ve beraberlik içerisinde bu toprakları bize yurt vermişlerdir.  Biz birliğimizi ve beraberliğimiz koruduğumuz müddetçe cenabı Allah asla bizi yalnız bırakmayacaktır. Bunun en büyük örneğini 15 Temmuz hain darbe girişiminde 7’sinden 70’sine hepimizin sokaklara dökülmesidir. Birlik ve beraberlik içerisinde olduğumuz için vatanımızı böldürtmedik. Buna kimsenin de gücü yetmeyecektir inşallah. Biz Sivil Toplum Kuruluşları birlik ve beraberliğimiz için büyük gayretler sarf ediyoruz. Bizleri yalnız bırakmadığınız sürece bu memleketin temel taşları Sivil Toplum Kuruluşları olacaktır” dedi.

Programın sonunda eski dernek başkanlarına plaket takdim edildi. 

Güncelleme Tarihi: 05 Şubat 2018, 12:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER