Gölbaşı Yerel basınına silahlı saldırı

Gölbaşı’nda görev yapan bazı basın mensupları, Gaziosmanpaşa Mahallesi’nde meydana gelen kavga ve darp olayını görüntülemek isterken saldırıya uğradı.

Gölbaşı Yerel basınına silahlı saldırı

Gölbaşı’nda görev yapan bazı basın mensupları, Gaziosmanpaşa Mahallesi’nde meydana gelen kavga ve darp olayını görüntülemek isterken saldırıya uğradı. 

Gölbaşı Son Gaste Genel Yayın Yönetmeni Özcan Aydoğdu, Gölbaşı Son Gaste haber editörü Çiğdem Şirin, Gölbaşı Net Haber Yazı İşleri Müdürü Merve Şahin , Gölbaşı Belediyesi Basın Bürosu personeli ve İHA Gölbaşı temsilcisi Mehmet Demir, Gölbaşı’nda bulunan bir müteahhit ve adamlarının saldırısına uğradı. 

Gaziosmanpaşa Mahallesi Ağız ve Diş Sağlığı merkezi yanında bulunan ve edinilen bilgilere göre yerel gazeteciler, bir arsanın müteahhidi M.İ. ve adamlarının mevcut yerde bulunan darp olayını görüntülemek istedi. M.İ ve adamları gazetecilerin çekim yaptığını fark edince yerel gazetecilere önce küfürle karşılık verdi. Basın mensuplarına saldırmak isteyen M.İ. ve adamları, olay yerinde polis ekipleri bulunmasına rağmen gazetecilerin bulunduğu araca saldırdı. 

Mehmet Demir’in kullandığı otomobil ile olay yerinde uzaklaşmaya çalışan medya mensuplarının aracı, Konya yolu üzerinde M.İ’nin adamları tarafından durdurulmak istendi. O.H., M.T ve S.P isimli şahıslar yerel gazetecilerin içinde bulunduğu araç hareket halinde olmasına rağmen araca büyük bir kaya parçası attılar. Atılan kayalar sonucu araçta büyük hasar meydana gelirken,M.İ’ye ait olduğu petrolde çalıştığı öğrenilen O.H isimli şahısta araca tekme attı. 

Gazetecilerin bulunduğu araç Konya Yolu’nda ilerlerken, 2-3 el silah sesi duyuldu. İddialara göre gazetecilere silahlı saldırıda bulunan şahsın M.İ. olduğu iddia edilirken, eski model nej renkli Doğan otomobilde gazetecilerin peşine düştü. 

Gazeteciler bulunduğu araçla Gökhan Koçak’ın emlak bürosuna gitti. Olayın emniyete bildirilmesiyle birlikte olayla ilgisi bulunan şahıslar, Gölbaşı Emniyeti’nin uzun uğraş ve çabaları sonucu tespit edilerek, Gölbaşı karakoluna getirildi. 

Gölbaşı İlçe Emniyet Müdürlüğü,  olay yerinde yaptığı incelemelerde 1 adet boş kovan bulurken, olayın görgü şahitleri silahı M.İ. isimli müteahhit sıkmış olabileceğini söylediler. Yerel gazeteciler kendilerine hakaret eden, S.A., arabayı tekmeleyerek zarar veren O.H, araca kaya parçası atarak aracı tahrip eden M.T ve silah attığı öne sürülen ve adamlarını azmettirdiğini öne süren M.İ. hakkında şikayetçi oldular. 

İddialara göre bir gün öncesinde M.İ.’ye ait inşaat şantiyesinden 30 bin TL değerinde demir çalındığı, M.İ. ve adamlarının demirleri çaldığı öne sürülen şahısların o anda suçüstü yakaladıkları belirtilirken, M.İ. ve adamlarının ifadelerinde yerel gazetecileri hırsızlık şebekesine ait gözcü eleman zannettikleri bildirildi. 

Olayı duyan yerel basın mensupları da Gölbaşı karakoluna gelerek yerel gazetecileri yalnız bırakmadı. Gölbaşı Gazetesi temsilcisi Bayram Türkmez, Gölbaşı Taraf Gazetesi sahibi Yasin Dayanç, Gölbaşı Taraf Gazetesi Genel Yayın yönetmeni Ziya Özkan, Aktif Haber gazetesi sahibi Soner Aksakal, Ak Parti eski İlçe Başkanı Ramazan Şimşek, İl Genel meclis üyesi Mehmet Deveci’de karakola gelerek gazetecilere geçmiş olsun dileklerini ilettiler.

Güncelleme Tarihi: 17 Mart 2012, 17:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER