Gölbaşı Şehidi Hakan Can memleketine uğurlandı

Gölbaşı Şehidi Hakan Can memleketine uğurlandı

Gölbaşı Şehidi Hakan Can memleketine uğurlandı
 Gölbaşı'nda şehit olan polis memuru Hakan Can, Gölbaşı Kaymakamlığında düzenlenen törenle memleketi Erzincan’a uğurlandı.

Ankara’nın Gölbaşı ilçesinde bugün sabah saatlerinde bir otobüste yapılan kontrol sırasında kaçan bir kişinin kovalanması sırasında açılan uyarı atışında Erzincanlı polis memuru Hakan Can kazaen vurularak şehit oldu. 8 yıldır polis memuru olan şehit Hakan Can için öğle namazından sonra Gölbaşı Kaymakamlığında tören düzenlendi. Tören alanına gelen şehidin annesi Fatma Can tabut başında fenalık geçirdi. Eşi Sevgi Can ise son kez tabuta sarıldı. Şehidin kızı Asel Can ise henüz 3 yaşında babasına veda etti.
Ankara İl Müftü Vekilinin dua okuyarak helallik istemesinin ardından konuşma yapan Ankara Valisi Ercan Topaca, "Şehidimizin annesi babası bizim annemiz babamızdır, onun kızı, kardeşi ve hanımı bizim kardeşimizdir. Dolayısıyla devletimiz milletimiz olarak her zaman yanınızdayız" dedi. Şehidin naaşı omuzlara alınarak defnedilmek üzere memleketine uğurlandı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, aileyi havalimanına yolcu ettikten sonra alandan ayrıldı.

Törene, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ankara Valisi Ercan Topaca, Emniyet Genel Müdürü Selami Altınok, CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, Gölbaşı Kaymakamı Tülay Baydar Bilgihan, Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay, Gölbaşı Garnizon Komutanı Murat Kuyucu, Gölbaşı İlçe Emniyet Müdürü İmdat Gökmen, siyasi parti temsilcileri, meclis üyeleri, çok sayıda bürokrat ve şehidin yakınları katıldı. 

Hakan Can kimdir?

Şehit polis memuru Hakan Can 9 Nisan 1989 tarihinde Erzincan ilinin Üzümlü ilçesinde doğmuştur. 15 Temmuz 2010 tarihinde Rüştü Ünsal Polis Meslek Yüksek Okulundan mezun olarak Zonguldak İl Emniyet Müdürlüğü'nde mesleğe başlamış sırası ile Elazığ ve Ankara ilinde çalıştıktan sonra 22 Agustos 2015 tarihinden itibaren Gölbaşı ilçesinde görev yapmaktadı. Şehit Hakan Can evli ve bir çocuk babasıdır. 

IFrame

Güncelleme Tarihi: 20 Aralık 2017, 01:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER