Gölbaşı Kent Konseyi'nden Kadınlar günü mesajı

Gölbaşı Kent Konseyi adına Genel Sekreter Ruhsar Yardımcı, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü vesilesiyle bir mesaj yayımladı.

Gölbaşı Kent Konseyi'nden Kadınlar günü mesajı

Gölbaşı Kent Konseyi'nin yayımladığı mesajda şu ifadelere yer verildi;

Uluslararası sözleşmelere ve ulusal düzeyde takip edilen politikalara rağmen kadınlar dünyanın her yerinde şiddete ve ayrımcılığa uğramakta; siyasette, karar mekanizmalarında, ekonomide, eğitimde erkeğe göre ikincil konumda kalmaya devam etmekte; medyada ve reklam dünyasında cinsel bir obje olarak kullanılıp istismar edilmekte; kültürel, siyasal, ideolojik veya dinsel nedenlerden dolayı ayrımcılığa uğramakta ve dışlanmaktadır.
Eşitlik kavramı ile kadın erkek arasında hakkaniyetli bir ilişki kurmak isteyen söylemler yasalar önünde eşitliği sağlamışken kadının mağduriyeti halen giderilememiş ve adalet sağlanamamıştır. 
Daha insan hakları merkezli, yaşanabilir bir dünya için kadının etkinlik alanının güçlendirilmesi, eğitim, istihdam, sağlık, siyaset, hukuk ve benzeri alanlarda fırsat ve olanaklardan eşit düzeyde yararlanması, kadın ve erkeğe verilen hakların, yüklenen sorumlulukların adil bir biçimde dağıtılması son derece önemlidir.
Kadına yönelik şiddet ve ayrımcılık meselesinde, toplum olarak vicdani ve ahlaki bir adalet anlayışına ve kabulüne ihtiyaç duymaktayız.
Erkeğiyle, kadınıyla, yaşlısıyla, genciyle, kadına yönelik şiddet ve benzeri, insan onurunu zedeleyen her türlü haksızlığa karşı demokrasi ve adaletle mücadele edeceğimiz, toplumsal huzurun tesis edildiği günlere erişme temennisiyle. Bir anne, bir eş, bir evlat olarak toplumu oluşturan ve istikamet veren tüm kadınlarımızın Dünya Kadınlar Gününü kutluyorum...

Ruhsar YARDIMCI
Kent Konseyi Genel Sekreteri

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER