Gölbaşı Filistin için yürüdü

Yurdun birçok il ve ilçesinde düzenlenen protestolara Gölbaşı da destek verdi. AK Parti İlçe Teşkilatını çağrısı üzerine Gölbaşı altgeçidi önünde toplanan kalabalık İsrail aleyhine sloganlar atarak katliamı kınadı.

Gölbaşı Filistin için yürüdü
 

İsrail'in Gazze'ye karadan havadan ve denizden başlattığı saldırı nedeniyle yurdun çeşitli yerlerinde protesto gösterileri düzenlendi. Gösterilerin Ankara durağı ise İsrail Başkonsolosluğunun önü oldu.

GÖLBAŞI DA PROTESTOLARA DESTEK VERDİ

Yurdun birçok il ve ilçesinde düzenlenen protestolara Gölbaşı da destek verdi. AK Parti İlçe Teşkilatını çağrısı üzerine Gölbaşı altgeçidi önünde toplanan kalabalık İsrail aleyhine sloganlar atarak katliamı kınadı.

SİYASETİ BİR KENERA BIRAKTILAR

Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay, Ak Parti İlçe Başkanı Osman Karaaslan, meclisi üyeleri ve Ak partili vatandaşların katıldığı protesto yürüyüşüne CHP ve MHP’li vatandaşların da destek vermesi dikkatlerden kaçmadı.

HAMAS’A SELAM DİRENİŞE DEVAM

Saat 21.30 sularında altgeçit önünde toplanan kalabalık ‘Hamas’a Selam direnişe devam’ "Katil İsrail Filistin'den defol", "Vur vur Hamas vur, İsrail'e vur" sloganları atarak tepkilerini dile getirdiler. Daha sonra tekbir sesleri ile Atatürk Sahil Parkı’na doğru yürüyüşe geçen vatandaşlar burada Filistin’de ölen Müslümanlar için cenaze namazı kılarak dua ettiler. Sahil Parkı’nda ki vatandaşlarda kalabalığa eşlik ederek İsrail’i sloganlarla protesto ettiler.

İSTİKAMET İSRAİL KONSOLOSLUĞU

İsrail’in katliamını kınamak adına bir araya gelen kalabalık daha sonra Çankaya’da bulunan İsrail Konsolosluğu’nun yolunu tuttu. Yaklaşık 20 araçtan oluşan konvoy İsrail Başkonsolosluğu önüne gelerek protestolarına devam etti. Gölbaşılı protestocular Konsolosluk önünde toplanan diğer gruplarla birlikte Yatsı ve teravih namazı kıldı. Kılınan namazın ardından konsolosluk önünde toplanan gruplar hep birlikte Filistin için dua ederek bu zulmün son bulmasını istedi.

Çeşitli sivil toplum kuruluşlarının çağrısı üzerine İsrail Başkonsolosluğu önünde toplanan gruplar İsrail aleyhine slogan atıp sık sık tekbir getirdi.

BİNAYA GİRMEK İSTEDİLER

Kılınan namazların ardından Başkonsolosluk binasına girmek isteyen bazı vatandaşlara polis müdahale etti. Kısa süreli arbedenin yaşandığı protesto eyleminde grupların olayların büyümemesi adına gösterdikleri çabada dikkat çekti. Çevik Kuvvetin uyarıları ile eylemlerine barikatlar önünde devam eden göstericiler uzun süre alandan ayrılmadı. Polisin geniş güvenlik aldığı protesto olaysız şekilde sona erdi.

İSRAİL ELÇİLİĞİ KONUTUNDA YOĞUN ÖNLEM

İsrail’in Gazze’ye başlattığı kara harekâtının ardından Çankaya’da bulunan İsrail Büyükelçisinin konutu etrafında yoğun güvenlik önlemleri alındı. Önlemler kapsamında Atatürk Bulvarı trafiğe kapatılırken, konut etrafı bariyerle çevrildi. TOMA’lar ve çevik kuvvet ekiplerinin önlem aldığı görüldü.

Kaynak://www.habertemmuz10.com/

Güncelleme Tarihi: 21 Temmuz 2014, 11:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER