Gölbaşı Belediyesi Yaylabağ'da emsal artırımı için harekete geçti

Gölbaşı Belediyesi Yaylabağ'da emsal artırımı için harekete geçti

Gölbaşı Belediyesi Yaylabağ'da emsal artırımı için harekete geçti
 Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek’in , Gölbaşı’nın kırsal mahallelerinde yaşayan vatandaşların imar problemini çözmek yerine,  Yaylabağ Bursal Projesi’nde villa imarlı arsaları yüksek kata çevirmek için  harekete geçtiği iddia edildi.
Mart ayı belediye meclis toplantısında belediye meclis üyeleri ile kapalı oturumda bir araya gelen Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek, Yaylabağ Bursal Konut projesini gündeme getirdi.
Yaylabağ projesinde villa imarlı arazi sahiplerinin uzun süredir mağdur olduğunu söyleyen Başkan Şimşek bu alana emsal artışı verilmesi ve villa olan arazilerin bina olmasını yönünde talepler olduğunu bildirirken bu yönde çalışma yapması önerisi yaptı.
Ramazan Şimşek, konut alanının alt yapı çalışmalarının da belediye tarafından yapılmasını önerdi. Konut sahiplerinin yapması gereken ve milyonlarca lira tutacak olan alt yapı çalışmalarının belediye tarafından yapılmasını  Başkan Ramazan Şmşek’in önermesine ise anlam verilemedi?
 Kapalı oturumun ardından bazı belediye meclis üyeleri kapalı oturumda yaşanan imar konusunu yakınlarına da anlatınca, Yaylabağ Projesi bölgesinde emlak piyasası da canlandı. 
Gölbaşı’nın kırsal mahallelerinde bir çok yer imar beklerken, Yaylabağ konut projesinde zaten imar yapılmış ve villa olan arsaların konuta çevrilmek istenmesi ise milyon dolarlık rantları da beraberinde getirebilir. 
Gölbaşı Net Haber olarak Belediye Başkanı Ramazan Şimşek’e kamuoyu adına soruyoruz?
1. Villa imarı olan Yaylabağ Konut Projesi’nde emsal artışı yapılacak mı?
2. Emsal artışı ile o bölgede arsa sahibi olan vatandaşlara ne kadar rant sağlanacaktır?
3. Gölbaşı’nın imar bekleyen o kadar mahallesi varken, mevcut bir yere emsal artışı yapılması doğrumudur?
4. Yaylabağ konut alanının alt yapı çalışmalarının Koperatfi tarafından yapılması gerekirken, neden belediye tarafından yapılması istenmektedir?
5. 10 bin konutluk bir bölgede alt yapı çalışmalarının belediye maliyeti ne kadardır?

Güncelleme Tarihi: 17 Mart 2020, 15:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER