Gölbaşı Belediyesi Meclisi'nde Hacı Karagöz iddiaları konuşuldu

Gölbaşı Belediyesi Meclisi Ağustos ayı ikinci oturumu İYİ PARTİ Belediye Meclis Üyesi Hacı Karagöz’ün iddiaları damgasını vurdu.

Gölbaşı Belediyesi Meclisi'nde Hacı Karagöz iddiaları konuşuldu

Gölbaşı Belediyesi Meclisi Ağustos ayı ikinci oturumu gerçekleştirildi.

Yapılan toplantıda Gölbaşı belediyesi temizlik işleri müdürlüğünün Çevre ve Şehircilik Bakanlığından 1 milyon 700 bin TL’lik yardım talebiyle başlayan oturum, okunan kararların oy birliği ile kabul edilmesiyle noktalandı.

Toplantıda gündem dışı söz alan Hacı Karagöz Başkan Şimşek’in kardeşinin bir işadamı adına arsa topladığını iddia etti. 

Karagöz “Kulağıma farklı farklı şeyler geliyor. Birileri bu imar planının yapıldığı yerde sizin kardeşinizin de içinde olduğu, M.İ adlı kişiye yer topladığı söyleniyor. Ben buradan çevre bakanlığına sesleniyorum, 1/50000’lik imar planının yönünü değiştirin. Burada 3, 5 aileyi zengin etmek için peşkeş çekilmesin.” diye konuştu.

İyi Parti Gölbaşı Belediye Meclis Üyesi Hacı Mehmet Karagöz, “ Biz muhalefet olmayalım dedikçe görmezden gelindik ” diyerek başladığı sözlerine tek tek sordu!

4 yada 5 geçit vardı 2 ye düşürüldü.

Konya yolundan başlayan Karagöz, Proje bize geldiğinde karşıdan karşıya 4 5 geçiş olduğunu sonradan ne hikmetse bu geçişlerin ikiye düşürüldüğünü öğrendik. Bu yola 2 geçit yetmez dememize rağmen sesimizi duymadınız.

74 parseli çözdük dediniz ses yok

Gölbaşı’nın yıllardır kanayan yarası olan 74 parsel ile ilgili soru sorduğumuzda bizzat ben müdaim oluyorum konuyla diyorsunuz gerisi gelmiyor. Örencik imarı keza öyle. Biz müdaimiz diyorsunuz 1 buçuk yıl geçti üzerinden halen müdaimiz diyorsunuz. 1 buçuk yıldır dilimizde tüy bitti söylemekten ama hiçbir meclis üyesini kaileye almıyorsunuz.

Personelimiz 600 700 TL düşük maaş alıyor…

Gölbaşı belediyesi olarak milyon milyonluk reklam çalışması yaptırdınız, her boş bulduğunuz yere Gölbaşı Belediyesi çalışıyor dediniz koca koca resimler astınız. Bunlara verdiğiniz paraları bu sıkıntılı süreçte personelimize verseydik daha iyi olmaz mıydı? Sonuçta burada çalışanlar hepimizin kardeşi, abisi, bacısı, ablası. Araştırın bakın Ankara’da en belediye olarak en az maaş ödeyen belediye bizim belediyemiz.

Örencik İmarı ne oldu…

Örencik imarı dediniz dediniz oda boş çıktı. Ruhsatlarını alanlar aldı, alamayanlar ortada kaldı. Haşlak döneminden bu güne 13 yıldır Allah’tan ölümlü bir kaza olmadı bu yolda. Konu muhataplarıyla görüştük dediniz ondan da bir şey çıkmadı diyerek tepki gösterdi.

Son olarak da 1/50000’lik imar planı ile konuşan Karagöz flaş iddialarda bulundu.

1/50000’lik imar planının nereye doğru gittiğini vurgulayan Karagöz, “ 50 binlik plan nereye gidiyor gölbaşına açıklayın. Bunu gölbaşının geleceği kurtulsun diye söylüyorum. Kulağıma farklı farklı şeyler geliyor. Birileri bu imar planının yapıldığı yerde sizin kardeşinizin de içinde olduğu, M.İ adlı kişiye yer topladığı söyleniyor. Ben buradan çevre bakanlığına sesleniyorum, 1/50000’lik imar planının yönünü değiştirin. Burada 3, 5 aileyi zengin etmek için peşkeş çekilmesin” diyerek tepkisini belirtti.

Kafasını Koparırım…

Karagöz’ün konuşmasının ardından Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek, “ Benim kardeşim ticaretle uğraşıyor. Kiminle görüşüp kiminle görüşmeyeceğini ben söyleyemem ama kardeşim tüyü bitmemiş yetimin hakkını yerse ya da buradan kendine pay çıkarırsa onun kafasını koparırım. Siz de sayın Karagöz size bu söylenenleri size söyleyenler ispat etsinler Gölbaşı Belediye Başkanlığını bırakırım. Sizde Meclis Üyeliğinden istifa eder misiniz? Biz bu çalışmada kimseye rant sağlamıyoruz. Size bunları söyleyenler asıl onlardır Gölbaşından rant elde etmek isteyenler. Biz bu çalışmada okul yerleri olmayan Gölbaşının okul yerlerini çıkardık. Bakanlık ile görüştük Gölbaşına 1000 konutluk TOKİ yeri çıkardık. Biz kimseye rant sağlamadık. Ağzı olan konuşuyor. Kardeşim konusunda da adam taş mı yesin. Emlakçılık yapıyor evet, hak hukuk çerçevesinde adam parasını kazanıyor. 74 parsel ile ilgilide çalışmalarda sona gelindi. Evraklarımız hazır.son bir kez gözden geçirilecek ve evraklarımızı götüreceğiz. Personel konusunda ben seçim çalışmalarında personele söz vermedim. Zaten bu kanunsuz bir olay olurdu. Kanunun bize verdiği yetkiyi zaten biz personelimize verdik. Fazlası bizi zor duruma sokardı. Ben seçimde 2 yada 3 söz verdim onları da tuttum zaten. dedi

 

Güncelleme Tarihi: 05 Ağustos 2020, 23:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER