GÖLBAŞI BELEDİYESİ KARA GEÇİT VERMEDİ

Gölbaşı’nda gece saatlerinde aralıksız yağan kar yağışı hayatı olumsuz etkilememesi için Gölbaşı Belediyesi karla mücadele ekipleri 24 saat aralıksız çalışıyor.

http://www.youtube.com/watch?v=GLiYLIG9WcA&feature=share
 Gölbaşı’nda gece saatlerinde aralıksız yağan kar yağışı hayatı olumsuz etkilememesi için Gölbaşı Belediyesi karla mücadele ekipleri 24 saat aralıksız çalışıyor.

   Ankara’nın Gölbaşı ilçesinde gece saatlerinde başlayan aralıksız yağan kar yağışının hayatı olumsuz yönde etkilememesi için Gölbaşı Belediyesi karla mücadele ekipleri çalışmalarını 24 saat aralıksız sürdürüyor.Gölbaşı’nda devam eden kar yağışı yüzünden ilçenin yüksek kesimlerinde kar kalınlığı 10 cm’yi buldu. Gölbaşı Belediyesi’ne ait kar temizleme araçları ise, ilçeye bağlı köy ve mahalle yollarında kar temizleme çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Kar temizleme araçları, greyderler ve karla mücadele araçları ile kar temizleme çalışmaları aralıksız devam ediyor.

 

Gölbaşı genelinde yapılan karla mücadele çalışmalarına 8 JSB kepçe, 7 karla mücadele aracı, 2 loder, 2 dozer, 1 adet solüsyon traktörü seferber edildi. Ayrıca karla mücadele için 1500 ton tuz, 10 ton solüsyonun hazırlatıldığı açıklandı. 60 personel de üç vardiya şeklinde çalışıyor.

Karla mücadele çalışmaları kapsamında bu zamana kadar 500 tondan fazla tuz kullanıldı. Yetkililer, Gölbaşı’nda kapalı köy yolu bulunmadığını bildirdi. Bu arada Çalışmaların önce ana arterler ile kamu kurumlarını bağlayan yollarda daha sonra ara sokaklarda devam edeceği öğrenildi.

 

Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay, ‘ Ekiplerimiz 24 saat kar nöbetinde,’ diyerek ‘Fen İşleri Müdürlüğü karla Mücadele ekiplerimiz 24 saat kar nöbeti tutarak 3 vardiya şeklinde karla mücadele çalışmalarını sürdürüyorlar. İlçe genelinde, mahallerde ve köylerimizde kapalı yolumuz bulunmamaktadır. Ayrıca ekiplerimiz buzlanmaya karşı tuzlama çalışmalarına aralıksız devam edecekler’. Dedi. Başkan Duruay ayrıca şoförleri de uyararak, karlı ve buzlu havalarda trafiğe çıkmamalarını ve kar lastikli araç kullanmaları ve yanlarında mutlaka zincir bulundurmaları konusunda uyarıda bulundu.

Güncelleme Tarihi: 05 Ocak 2015, 15:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER