Gölbaşı Ankara'nın Cazibe Merkezi Olacak

Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay, Gölbaşı'nda inşaat ve ıslah çalışmaları halen devam eden prestij projeler tamamlandığında, Gölbaşı'nın Ankara'nın cazibe merkezi olacağına dikkat çekti.

Gölbaşı Ankara'nın Cazibe Merkezi Olacak
 Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay, Gölbaşı'nda inşaat ve ıslah çalışmaları halen devam eden prestij projeler tamamlandığında, Gölbaşı'nın Ankara'nın cazibe merkezi olacağına dikkat çekti.

Ankara'lıların hafta sonunu geçirmek için en fazla tercih ettikleri bölge olan Gölbaşı, doğal güzelliklerine ek olarak, yeni yatırımlarla da dikkat çekiyor. Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay'ın önderliğinde başlatılan Şehir Parkı, Eymir Sosyal Tesisi, Mogan Gölü Temizliği ve Seğmenler Pazar Yeri projeleri, ilçenin sosyo kültürel hayatı yanında ekonomisini de geliştirecek projeler olarak dikkat çekiyor. Gölbaşı'nın prestijini artırarak, ilçeyi bir cazibe merkezi haline getirecek projelerle ilgili bilgi veren Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay, Seğmenler Pazar Yeri, Eymir Mahallesi'ne inşa edilen Sosyal Tesis ve Şehir Parkı projelerin her birinin hem Gölbaşılı vatandaşlar hem de Ankara'dan haftasonlarını geçirmek için Gölbaşı'na gelen konuklar için büyük yenilikleri barındırdığını ifade etti. Başkan Duruay, "Gölbaşı ilçemiz sahip olduğu doğal güzellikleri ile zaten Ankara'nın gözbebeği. Ancak sadece tabiatın verdikleri ile yetinmemek gerekir. Bölgemiz değerli yatırımları hak ediyor. Bu anlayışla yola çıkarak, Gölbaşı'nı  daha gelişmiş bir kent yapma hedefini önümüze koyduk. Bugün gelinen aşamada halen yapım süreçleri devam eden prestij projelerimizin tamamlanmasını sabırsızlıkla bekliyoruz. Bu projelerin her biri başlı başına bir değer ve Gölbaşımızı cazibe merkezi haline getirecek projelerdir" diye konuştu. Başkan Duruay, projelerle ilgili şu bilgileri verdi:

5-002.jpg

"ENERJİSİNİ GÜNEŞTEN ALAN EN ÇEVRECİ PARK
Gölbaşı'na değer katacak projelerin başında Eymir, Seğmenler ve Şafak Mahalleleri'nin bulunduğu alana yapılan Şehir Parkı'nın geliyor. Yemyeşil doğasıyla ailelere, çocuklara, yetişkinlere ve yaşlılara hitap edecek şekilde tasarlanan Şehir Parkı’nda her yaştan ziyaretçiye uygun aktivite olanakları bulunacak. Eymir, Seğmenler ve Şafak Mahalleleri ortasında bulunan alana yapılması planlanan parkta, çocuklar için macera parkı, köprülü ada, kamp ve oyun alanlarının yanı sıra doğal hayatı öğrenme ve pentatlon alanıyla ağaç oyun evleri yer alacak. Şehir Parkı’nın teknik özelliklerine gelecek olursak, 117 bin m2 park alanı, 800 adet 1m ile 5m boylarında ağaçlar, yaklaşık 1000 m2’ lik oturum alanı- 3000 m2’lik sosyal tesis, 42 m’lik dönme dolap, minimum 250- 300 m2’lik hizmet binası ve konserler için çim amfi yapılıyor. Projenin en önemli özelliği ise dönme dolap dahil olmak üzere parkın bütün enerji ihtiyacının otoparklar üzerindeki güneş panellerinden sağlanarak sürdürülebilirliğe katkı sağlaması olacak.

2-005.jpg

BAŞKENT'İN EN SOSYAL PAZAR YERİ
Seğmenler Mahallesi Pazar Yeri, her yaştan semt sakinin farklı nedenlerle ziyaret etmek isteyeceği ve sosyal iletişimi güçlendirecek bir merkez olarak tasarlanmıştır. Projenin zemin katında açık pazar yeri ve Zabıta Müdürlüğü’nün yanı sıra, kadın ve erkek mescitleri bulunacak. Pazar yerinin üst katında ise sahnesi, akustik duvar ve tavanlarına ek olarak teknik donanımlarıyla son derece modern, çok amaçlı bir salon yer alacak. Pazar yerine ek olarak bir Belediye Hizmet binası yapılması tasarlandı. Bu hizmet binasının birinci katında yedi adet dijital ekranlı, tam donanımlı derslik bulunacak.

4-005.jpg

GERÇEK BİR YAŞAM ALANI
Gölbaşımızın önceliklerini dikkate alarak hayata geçireceğimiz bir diğer projemiz ise Eymir Mahallesi Sosyal Tesis Binası Projesi. Bu tesisimiz,  Gölbaşı'ndaki ailelere sosyal imkanları ile gerçek bir yaşam alanı olarak hizmet verecek. Tesis üç bölümden oluşacak. A Blok’ta kapalı havuz ve fitness merkezi, B Blok’ta düğün salonu, C Blok’ta ise derslikler, ofisler, sergi alanı, restoran ve kafeterya bulunacak. İhalesi tamamlanan Sosyal Tesis, Gölbaşı'ndaki vatandaşların neredeyse tüm ihtiyaçlarına cevap verebilecek. Burada ise 113134 ada- 4305 m2’lik alan, 110 kişilik konferans salonu, 530 m2’lik havuz alanı, 420 m2’lik fitness merkezi, 580 m2’lik 336 kişi kapasiteli düğün salonu, 300 m2’lik alana sahip derslikler, 114 m2’lik idari ofisler, 170 m2’lik sergi alanı, 345 m2’lik restoran bulunuyor.

3-006.jpg

MOGAN GÖLÜ ESKİ TEMİZLİĞİNE VE BERRAKLIĞINA KAVUŞACAK
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın destekleriyle hayata geçirilen bu proje kapsamında Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Büyükşehir Belediyesi ve Gölbaşı Belediyesi’nin ortak çalışmasıyla Mogan Gölü temizlenecek. Avrupa’nın en büyük, dünyanın ise ikinci en büyük iç su temizlik projesi olma özelliği taşıyan Mogan Gölü’nün temizliğine başlanması planlanıyor. Projenin amacı insanların tıpkı yirmi beş yıl önce olduğu gibi tekrar bu göle gelip aileleriyle huzurlu vakit geçirmelerini, balık tutmalarını ve yüzmelerini sağlamak. Altında çok kıymetli kaynaklar bulunan gölün temizliği sırasında ortaya çıkan balçık ise başka bir alana taşınarak gübre olarak kullanılabilecek. Proje tamamlandığında Mogan Gölü yeniden eski temizliğine ve berraklığına kavuşacak.”

Güncelleme Tarihi: 24 Aralık 2016, 01:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER