Gökçek, soruna el atacak

Gölbaşı’nda döküm sahası konusunda sıkıntı çektiklerini belirten Bayram Dursun, Başkan Gökçek’ten bu konuda çözüm talep etti.

Gökçek, soruna el atacak
Gölbaşı’nın en önemli değerlerinden biri olan Andezit Taşlarının Mogan Gölü’nü kirlettiğine dair birçok haber basında yer almış ve bu haberlere Bayram Dursun’dan da tepki gelmişti. Döküm sahalarının olmamasından dolayı sıkıntı çektiklerini ve bir döküm sahasına ihtiyaç duyduklarını her fırsatta dile getiren Andezit Üreticileri Derneği Başkanı Bayram Dursun bu sorunu bir kez de Gölbaşı’na ziyarette bulunan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’e iletti.
Gölbaşı’nda döküm sahası konusunda sıkıntı çektiklerini belirten Bayram Dursun, Gökçek’ten bu konuda çözüm talep etti. Gökçek, daha önce belirlenen alandan başka bir alanın döküm sahası olamayacağını belirterek, Dursun’a “Sizin nasıl bir öneriniz var’ sorusunu yöneltti.
Bayram Dursun, bir döküm sahası alanının olduğunu ancak, bu döküm sahası yüzünden taşçılara her defasında ceza kesildiğini kaydederek, döküm sahasının düzenlenmesini ve uygun bir duruma getirilmesini talep etti.
Dursun, konuyla ilgili Gökçek’e bilgi vererek, “Özel Çevre Koruma (Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü) ve Büyükşehir Belediyesi yetkilileri ile döküm sahası alanını gezdik. Daha sonra bir toplantı yaptık. Toplantıdan döküm sahasının uygun bir duruma getirilmesi durumunda sıkıntının çözüleceği kararına varıldı. O zaman faaliyet gösteren Özel Çevre Koruma da buna onay vermişti” dedi ve Gökçek’ten döküm sahasının bulunduğu yerin uygun bir duruma getirilmesini talep etti.
Başkan Gökçek’te Dursun’un bu talebine kayıtsız kalmadı. Gökçek, ‘Siz gerekli evrak ve yazışmaları bana getirin, ben yerinizi yapayım” diyerek, Dursun’a döküm sahasını yapacağına dair söz verdi.
Andezit Üreticileri Derneği Başkanı Bayram Dursun’un Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’e  Andezit Taşının tanıtılmasında büyük bir katkı ve destek sağladığı için de teşekkür etti.
 

Güncelleme Tarihi: 05 Şubat 2012, 14:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER