Gelir Testi Kuyruğıu

Gölbaşı’nda 1 Ocak 2012 tarihi itibariyle nüfusun tamamı genel sağlık sigortası, kapsamına alınması nedeniyle ‘Tek adımda hizmet birimi’ olan Yeşil Kart bürosuna gelen vatandaşlar, yoğunluğun yaşanmasına neden oldu.

Gelir Testi Kuyruğıu

Herhangi bir sosyal güvencesi olmayanlar için 1 Ocak 2012 itibariyle yürürlüğe giren Genel Sağlık Sigortası başvurusu son günü olan 31 Ocak 2012. Genel Sağlık Sigortası kapsamına girmek isteyen birçok vatandaş gece saatlerinde İlçelerinde bulunan Kaymakamlık binasındaki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'larının önünde sıra oluşturdu. Gündüz saatlerinde yoğunluk yaşandığı için sıranın önlerinde yer almak isteyen bazı vatandaşlar soğuk havaya rağmen beklemeye başladı.
" Genel Sağlık Sigortası kapsamında, sağlık güvencesi dışında olanların Gelir Testi yaptırma zorunluluğu dün bazı ilçelerin kaymakamlık binaları önünde izdihama neden olmuştu. Gölbaşı’nda da 1 Ocak 2012 tarihi itibariyle nüfusun tamamı genel sağlık sigortası, kapsamına alınması nedeniyle ‘Tek adımda hizmet birimi’ olan Yeşil Kart bürosuna gelen vatandaşlar, yoğunluğun yaşanmasına neden oldu. Herhangi bir sosyal güvenlik sigortası olmayan kişilerin 1 ay içerisinde ilgili kurumlarda ‘gelir testi’ yaptırmadığı takdirde, sağlık hizmetlerinden yararlanmaları için aylık 213 lira prim ödemek zorunda bırakılması koşullu aranması nedeniyle Gölbaşı’nda da sigortasız vatandaş Yeşil kart bürolarına akın etti. Gelir testi ve vize işlemini yapmak için sabah erken saatlerde Kaymakamlık binası içerisinde bulunan Tek Adımda Hizmet bürosunda uzun kuyruk oluşturdu. Tek Adımda Hizmet bürosunda vatandaşlar, ‘gelir testi’ için kendilerine verilen forumları doldurup daha sonra görevli memura teslim ederek, işlemlerini sonlandırıyor.
Gölbaşı’nda şuana kadar 500’den fazla vatandaşın Gelir Testi için başvuruda bulunduğu öğrenildi.
SON GÜN 31 OCAK
Yeşil kartlı vatandaşların Genel Sağlık Sigortası kapsamına alınması için girmek zorunda olduğu gelir testi için sona yaklaşılıyor. Gelir testi için son gün 31 Ocak. Teste girmek isteyenler bağlı bulundukları ilçelerin Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'ndan sıra numarası alması gerekiyor. Sıra numarası alan vatandaşlar, bu teste girecek, test sonunda yoksul olmadığı anlaşılan vatandaşlar 35 lira ile 213 lira arasında bir ücret ödeyecek. Gelir testi yaptırmak istemeyenler ile gelir testi için tarihi kaçıran vatandaşlar ise, gelirleri asgari ücretin iki katı yani bin 773 lira olduğu kabul edilerek 212 lira 76 kuruş prim ödemek zorunda kalacak. Sosyal Güvenlik Kurumuna (SGK) kayıtlı olmayan 1,7 milyon kişinin 31 Ocak'a kadar başvuru yapmak zorunda.




Güncelleme Tarihi: 25 Ocak 2012, 15:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER