Gaziler, 40 yıl sonra Kıbrıs’ta…

Gölbaşı Belediyesi’nin 19 Eylül Şehit ve Gaziler günü nedeniyle düzenlediği Kıbrıs gezisi sona erdi.

Gaziler, 40 yıl sonra Kıbrıs’ta…
 Gölbaşı Belediyesi’nin 19 Eylül Şehit ve Gaziler günü nedeniyle düzenlediği Kıbrıs gezisi sona erdi.

20 Temmuz 1974 yılında Kıbrıs Barış Harekatı'na katılan 20 Gölbaşılı Kıbrıs Gazisi 40 yıl aradan sonra çıkartma yaptıkları topraklara ilk defa ayak bastı. Gazi yakınlarının da yer aldığı gezide 75 kişilik grup Kıbrıs’ta tarihi mekanları görme fırsatı buldu.

 

 

Tarihe tanıklık ettiler…

Şehit aileleri, Gazi ve yakınları 2 gece 3 günlük KKTC gezi programında KKTC Sarayları, kaleleri, şehitlikleri, müzeleri, yeşil hat sınır gezisi, tarihi Girne kapısı, Magosa surları, kapalı maraş bölgesi, Magosa surlar içi, Namık Kemal zindanı, lala Mustafa paşa camii, beylerbeyi köyü ve Girne kıyı şeridi manzarası, Girne yat limanı, barış ve özgürlük anıtı, yavuz çıkartma plajı ve özgürlük anıtı, mavi köşk, katliam köyleri gibi yerler ziyaret edilerek rehber eşliğinde bilgiler verildi.  

Başkan Duruay Havalimanında Karşıladı 

Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay KKTC gezisinden dönüş yapan Şehit aileleri, Gazi ve yakınlarını Esenboğa Havalimanında karşıladı ve Şehit aileleri, Gazi ve yakınları ile tek tek kucaklaşarak ‘hoş geldiniz’ dedi. Şehit yakınları ve Gaziler Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay’a teşekkür ederek; “Bizlere böyle bir gezi düzenlediğiniz için teşekkür ederiz. İlk defa bazı arkadaşlarımız uçağa binme şansını buldu, ilk defa KKTC’ı görme şansını elde ettik. Bizlere ilkleri yaşattığınız için çok teşekkür ederiz.” dediler.

40 Yıl sonra Yeniden…

Ayrıca geziye katılan 1974 Kıbrıs Barış Harekatı Gazileri de KKTC’ne 40 yıl sonra yeniden gitme fırsatını bulduklarını ifade ederek,  “Barış Harekatı sırasında çıkarma yapılan yerlere ikinci kez ayak basmak bizleri çok duygulandırdı. 1974 yılında adaya barış götürmek için gittik. Aradan 40 yıl geçti. Şimdi ise gezmek için geldik. Rabbim bize bu günleri de nasip etti. Şuan çok mutluyum. Bizlere bu imkanı sağlayan herkese teşekkür ediyorum" dediler.

Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay’da “Sizler için ne yapsak azdır. Bugün aziz vatanımızda huzur içinde yaşıyorsak; şehit ve gazi olan ecdadımızın sayesindedir. Onlara çok şey borçluyuz. Bizlere düşen, onlara layık evlatlar olarak aldığımız emaneti hakkıyla taşımak ve Türkiye’mizi yeryüzünde şehitlerimize layık bir konuma getirmektir” şeklinde konuştu.

Gezi sırasında Gaziler, ve şehit yakınları duygusal anlar yaşadı. Bazı Gaziler ise gözyaşlarını tutmadı.

Güncelleme Tarihi: 24 Eylül 2014, 09:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER