Farkedilen bir şehir olduk...

Atsız 2014 performans raporu ve bütçe ile ilgili görüşlerini Net Haber Gazetesi’ne açıkladı

Farkedilen bir şehir olduk...
 MHP Belediye Meclis Üyesi Ali Atsız 2014 performans raporunun ve bütçe görüşmelerinin gerçekleştiği meclis toplantısında annesinin ani rahatsızlığı nedeniyle Grup Başkanı olarak konuşma yapamadan meclisi terk etmek zorunda kalmıştı. 

Atsız 2014 performans raporu ve bütçe ile ilgili görüşlerini Net Haber Gazetesi’ne açıkladı. Atsız yaptığı açıklamasında bütçe hazırlanırken dikkat edilmesi gereken en önemli hususun kaynakların doğru ve yerinde kullanılması ayrıca az maliyetle çok işin yapılmasını sağlamak olduğunu söyleyerek, Gölbaşı Belediyesi’nin 2014 yılı bütçesinde ve bir önceki yıllardaki bütçelerde bu hususlara dikkat ettiğini dile getirdi.

 

BU BÜTÇE GERÇEKÇİDİR

‘Şuanda görüştüğümüz bütçe gerçekçi bir bütçedir’ diyen Atsız, “Kaynaklar doğru yerlere aktarılmıştır. Amacımız Gölbaşılıların ortak ihtiyaçlarını karşılamak, hemşerilerimizin mutluluklarını ve hoşnut olmalarını sağlamaktır. Bu bütçe görüşülürken önceki bütçelerde yapılanların dile getirilmesi gerekir. Meclis üyesi arkadaşlarımızın onayından geçen bütçelerde 4 yılda ne yaptığımıza bir bakarsak bu bütçeyi de nasıl kullandığımızı ve nasıl yorumladığımız da anlatmış oluruz” dedi.

GÖLBAŞI’NIN ÇEHRESİ DEĞİŞTİ

Gölbaşı Belediyesi tarafından yapılan hizmetlerle Gölbaşı’nın çehresinin değiştiğini ifade eden Atsız, “Gölbaşılı hemşerilerimizin yürürken keyif aldığı cadde ve sokaklar olsun, Gölbaşımızın marka değeri artsın, ekonomik değeri artsın düşüncesiyle Konya Yolu’nun iki yakasındaki binaların cepheleri yenilenerek Gölbaşımızın çehresi değiştirilmiştir. Cephe Yenileme ve Sokak Sağlıklaştırma Projeleri, Kanal Duvarı ve Köprü Çalışması, Selçuklu Parkı Kanal Projesiyle Gölbaşı artık daha güzel, daha fark edilir bir şehir olmuştur.

Hizmete açılan Rauf Denktaş Kapalı Yüzme Havuzu ve Spor Merkezi, Bahçeli Parkı, Düğün Salonu ve Yaşlılar Evi, Sahil Parkı’ndaki piknik alanı, İbrahim Sıtkı Göçmen Parkı, Karşıyaka Mahallesi Çocuk Parkı, Saat Kulesi, Mogan Gölü Gezi Teknesiyle Gölbaşı göz kamaştırıcı bir görünümüne kavuşmuştur.

Gölbaşı Belediyesi yaptığı çalışmalarla ilçemizi tanınan ve konuşulan bir şehir haline getirmiştir. Gölbaşı artık geçip gidilen değil fark edilen tercih edilen bir şehir olmuştur” dedi.

GEÇMİŞE SAYGI, GELECEĞE GÜVEN DUYDUK

Gölbaşı’nın her mahallesinde bir kültür merkezi yapmak üzere yola çıktık. Bu kapsamda kültür merkezlerinin açılışları birer birer yapılmaktadır.

Yapılan eserlere, ülkesi için çalışmış değerli kişilerin adları verilerek geçmişe saygı, geleceğe güven duyduğumuzu gösterdik.

DAHA FAZLASINI YAPTIK

Gölbaşı Belediyesi 4 yılda dört bir yana 800 bin çiçek, 50 bin fidan dikerek yeşil bir Gölbaşı meydana getirmiştir. Gölbaşı artık daha yeşil ve daha temiz alanlara kavuşmuştur. Dört yılda 130 bin sıcak, 80 bin metre soğuk asfalt ve 40 bin metre sathi kaplama çalışması yaparak Gölbaşımıza yakışan yollar yaptık. Yine 115 bin metre kare kilitli parke taşı, 35 bin metre andezit taşı, 70 bin metre tül bordür taşı döşedik.

GÖLBAŞI ARTIK DAHA KATILIMCI BİR BELEDİYEDİR

Sağlık, eğitim, kültür gibi alanlarda bir belediyenin yapacağından daha fazlasını yaptık. Belediye sınırları içerisinde bulunan okulların bakım ve onarımını üstlendik. Öğrencilerimize yaz okulları, spor ve oyun alanları ve sınavlara hazırlanmaları konularında imkânlar sağlanmıştır. Vatandaşlarımıza sağlık hizmetleri, yaşlılara ve engellilerimize yönelik bakım hizmetleri verilmiştir. Hizmeti daha geniş kesimlere götürebilmek adına araç parkımızı büyüttük.

 

Yaptıklarımızın her aşamasına, muhtarlarımızın ve kadınların katılımı sağlanmıştır. Gölbaşı artık daha katılımcı bir belediyedir. Bunun en güzel örneğini imar çalışmalarında verdik. İmarı rant için değil halk için yapıyoruz diyerek imar çalışmalarını halkla beraber yaptık, yapmaya devam ediyoruz. Gölbaşı Belediyesi ileri teknoloji kullanarak hizmeti hızlandırmış basitleştirmiş, maliyeti düşürmüştür.

BELEDİYE İLE VATANDAŞ ARASINDA BAĞ KURDUK

Camilerin temizlik işleri için temizlik ekipleri oluşturarak camilerin temizlenmeleri sağlanmıştır.  Konserler, tiyatro gösterileri ve şenlikler, sünnet şölenleri yapılmış, geleneksel festivalimiz her geçen yıl daha kalabalık ve daha coşkulu kutlanarak hemşerilerimiz arasında birlik ve beraberlik duyguları içerisinde kardeşçe yaşamanın gururu yaşanmıştır.

Bütçe imkânları 4 yıldır sosyal belediyecilik anlayışını hayata geçirmek için kullanılmıştır. Bu amaçla yoksullara, yaşlılara, kadınlara ve çocuklara hizmette öncelik verilmiştir.

Senenin hemen her günü olmak üzere bilhassa dini gün ve bayramlarda, yoksul ve dar gelirli vatandaşların gıda ve giyim ihtiyaçları karşılanmış, sosyal dayanışma ruhunun gerekli kıldığı her türlü katkı verilmeye çalışılmıştır.

Kendi imkanlarıyla tarihi ve kültürel yerlere gidemeyen hemşerilerimiz için Çanakkale, Bursa, Konya’ya geziler düzenlenmiştir.

Bu mukaddes vatan toprakları uğruna daha çocuk yaşlarda canlarını seve seve feda eden şehit ağabeylerini görememiş binlerce vatandaşımızın bu yerleri ziyaret etmeleri sağlanmıştır.

Vatandaşlara sıcak temasa çok büyük önem verilmiş, vatandaşlarla mümkün olan en sık aralıklarla görüşmeler sağlanarak Belediye ile vatandaş arasında güvene dayalı bir bağ kurulmuştur.

İMKANLARI DOĞRU VE VERİMLİ KULLANDIK

Bütçeler vatandaşın ihtiyacını gidermede bir araçtır. Bu aracın iyi kullanılıp kullanılmadığı yapılan işler, bitirilen projeler, hizmetlerle ölçülür. Burada bir kısmını aktardığım hizmetler, bizim bütçe imkânlarını doğru ve verimli kullandığımız gösterir.

Bütçe imkanları doğru ve yerinde kullanarak Gölbaşımıza çok değerli eserler kazandırılmıştır. Kazandırmaya da devam edecektir.

GÖLBAŞI ARTIK BAŞKENT’E YÖN VERİYOR

Açıklamasının sonunda ‘Gölbaşı’nın artık Başkentin gelişimine yön verdiğini belirten Atsız, “Gölbaşı Belediyesi’nin denk bütçe, borçsuz harçsız yatırım anlayışıyla yaptığı hizmetler, vatandaşımızın ihtiyaçlarına cevap vermiş, turizm kenti olma yolunda attığımız adımlarla Gölbaşı’nı marka şehir haline getirmekte önemli bir mesafe kat edilmiştir. Gölbaşımız artık başkentin gelişimine yön veren bir konuma gelmiştir” şeklinde konuştu ve bütçenin Gölbaşı’na hayırlı olması temennisinde bulunarak emeği geçen herkese teşekkür etti.

 

Güncelleme Tarihi: 09 Ekim 2013, 22:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER