Eymir halka açılsın

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Eymir Gölü’nün halka açılmasına ilişkin twitter’da başlatılan kampanyaya destek verdi.

Eymir halka açılsın

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Eymir Gölü’nün halka açılmasına ilişkin twitter’da başlatılan kampanyaya destek verdi.
Sadece ODTÜ öğrencileri, mezunları ve personelinin araçlarıyla giriş yapabildiği Eymir Gölü’nün tüm Başkentlilerin kullanımına açılması için sosyal paylaşım ağı twitter’da “#Eymirgölühalkaaçılsın” sloganıyla bir kampanya başlatıldı. Başkan Gökçek’in, “Eymir’i inşallah Ankaralıların hizmetine sokacağız” diyerek “#Eymirgölühalkaaçılsın” başlıklı kampanyayı kendi kullanıcıları ile paylaşmasının ardından konuya ilişkin twit yağmuru başladı.
Türkiye’nin dört bir yanından, Almanya’dan, Amerika’dan gelen twitlerin çoğunluğu Eymir Gölü’nün Başkentlilerin kullanımına açılması yönünde oldu.
 BAŞKAN GÖKÇEK: “KIYI KANUNU UYARINCA GÖL BÜYÜKŞEHİR’İN”
Başkan Gökçek, Eymir Gölü ile ilgili daha önce yaptığı açıklamalarda, gölün etrafındaki yüz metrelik alanın “Kıyı Kanunu” uyarınca zaten Büyükşehir Belediyesi’ne ait olduğunu vurgulayarak, “Bu kanun gereği o yüz metreyi çevirir ve alırız” demişti.
Daha sonra, Eymir Gölü ile ilgili twitter’da bir gündem oluşturan Başkan Gökçek, takipçilerinin görüşlerini paylaşmıştı. Eymir Gölü’nün halka açılmasına ilişkin karara twitter üzerinden açıklık getiren Başkan Gökçek, “Ankara’nın yasalarla belediyeye verdiği Eymir Gölü’nü sadece kendi istedikleri kişilerin hizmetine açıyorlar” açıklamasını yapmış, Eymir Gölü’nün rant amaçlı düzenlemeler için istendiği eleştirilerine de “Yapılaşma propagandası tamamıyla provokatif. Yok böyle bir şey. Kuyruklu yalan” yanıtını vermişti.
Başkan Gökçek, geçen hafta İstanbul’da katıldığı ArkiParc 2012’de yaptığı sunumda da Güney Park projesi kapsamında Eymir ve Mogan göllerinin birleştirilerek, 42 kilometrelik bir kanal vadi yapılacağını açıklamıştı.

Güncelleme Tarihi: 12 Nisan 2012, 12:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER