Esnaf Odasından anlamlı gece

Gölbaşı Karma Esnaf ve Sanatkârlar Odası, 25 yılını doldurmuş Gölbaşılı esnaflara teşekkür yemeği düzenledi.

Esnaf Odasından anlamlı gece
 Akalın tesislerinde düzenlenen ve Gölbaşı Karma Esnaflar Odasının ev sahipliği yaptığı yemeğe, esnafların yanı sıra Gölbaşı Kaymakamı Şahin Aslan, Gölbaşı Belediye Başkan’ı Fatih Duruay’ı temsilen Belediye Başkan Yardımcıları, Ankara Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği (ANKESOB) Başkanı Mehmet Yiğiner, Gölbaşı Esnaf Odası eski başkanları ve basın mensupları katıldı.

ZOR ŞATLARDA TİCARET YAPIYORUZ

Programda Gölbaşı Karma Esnaf ve Sanatkârlar Odası’nın kurulduğu günden bugüne kadar yapmış olduğu faaliyetleri içeren slayt gösterisi ile başlayan programda  açılış konuşmasını Gölbaşı Karma Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı İsa Albut yaptı. İsa Albut konuşmasında, esnafların sıkıntılarından bahsederek,  “Günümüzde esnaf dendiğinde küçük esnaf ve Sanatkârlar akla gelmektedir. Bizim üyelerimiz olan esnaf ve Sanatkârlar kısıtlı sermaye ve el emeği ile geçimini sağlamaktadır. Sadece kısıtlı sermaye ve el emeği ile çalışan bu küçük esnaf ve sanatkârlarımız Türkiye ekonomisinin belkemiğini oluşturmaktadır. Başımız sıkıştığında mahallede yardım isteyeceğimiz bir küçük esnaf ve sanatkârımız mutlaka vardır. Fakat son yıllarda sayıları hızla artan AVM’ler, zincir mağazalar birde üzerine internet satışlarını eklersek geçmişte toplumumuzun zor günlerinde yanında olan o veresiye defteri esnaflarımızın bugün ne kadar zor şartlarda ticaret yaptığını hepimiz çok iyi anlayabiliyoruz.

Değişen ticaretin, teknolojinin ve büyük sermayelerin karşısında nasıl daha güçlü oluruzun yollarını aramaktayız. Büyük sermayelerle mücadele üzerine vergi, SSK, kalifiye eleman gibi sıkıntıları da eklediğimizde durum daha da içinden çıkılmaz hale gelmektedir.

İlçemizde ticarete baktığımızda her ne kadar göllerimiz ve doğal zenginliklerimiz nedeniyle turizm kenti, iki büyük üniversiteden dolayı eğitim kenti; ilçemizde bulunan büyük firmalar nedeniyle sanayi kenti geniş arazileriyle tarım kenti denmesine rağmen bir türlü bunlardan Gölbaşı esnafı olarak gereken kazanımı sağlayamıyoruz.

Bunun başlıca nedenlerine bakarsak, Gölbaşı’nın hem ticaretten hem de fiziken ikiye bölen Konya yolunun olumsuz etkisi bir diğeri ilçemizin Ankara şehir merkezine yakın olması ve Gölbaşı içerisinde gerek halkımız gerek öğrencilere gerekse turizm açısından ihtiyaçlara cevap verecek sosyal alanların ve tesislerin yetersizliği ne yazık ki bizleri son derece olumsuz etkilemektedir. Hâlbuki Gölbaşımızın bu eksikleri giderilmesi durumunda şehir merkezine olan yakınlığımızı dezavantajdan bizler için avantaja çevirmek mümkün olurdu. Esnaf olarak tabi ki özeleştiri yaparak kendi eksiklerimizi de gözden geçireceğiz. Bizler Gölbaşı esnafı olarak burada bulunan yöneticilerimizin de destekleriyle tüm bu sorunların üstesinden gelip Gölbaşı’nı küçük bir kasabayken bugünkü metropol ilçe konumuna taşıyan büyüklerimiz gibi çok daha güçlü esnaf yapısıyla Gölbaşımızı hak ettiği yerlere taşımanın azmi ve gayreti içerisinde olacağız. Gölbaşı esnaf odası olarak üyelerimizin genel giderlerinin hafifletilebilmesi adına bazı çalışmalar yapmaktayız. Bunun yanında ilçemizde bulunan kamu kurum ve kuruluşlarının, sanayi işletmelerinin en önemlisi ise halkımızın esnafımıza daha fazla destek vereceği ümidini taşımaktayız” dedi.

ENGELLERİ HEP BERABER AŞACAĞIZ

Gölbaşı Kaymakamı Şahin Aslan da yaptığı konuşmasında Gölbaşı’nın güzide esnafları ile bir arada olmaktan mutlu olduğunu ifade ederek, “Gölbaşı’nın önünde çok güzel imkânları ve çok iyi bir vizyonu olmakla beraber aşması gereken handikapları da var. Umarım bizler ve yerel yönetimler, STK’lar, esnaflarımızla beraber bu engelleri, sorunları aşarız. Hep beraber Gölbaşı’nı büyütmeye ve zenginleştirmeye devam ederiz” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından gölbaşı esnaf ve Sanatkârlar Odası’nda başkanlık yapmış olan isimler plaketle ödüllendirildi.

Güncelleme Tarihi: 29 Aralık 2014, 09:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER