Ercan Şimşek’ten red açıklaması

Ercan Şimşek’ten red açıklaması

Ercan Şimşek’ten red açıklaması
 

Ercan Şimşek'ten Ret Açıklaması

Gölbaşı Belediyesi CHP Meclis Üyesi Ercan Şimşek, meclis gündemiyle alakalı bir basın açıklamasında bulundu.

Gölbaşı Belediyesi CHP Meclis Üyesi Ercan Şimşek, meclis gündemiyle alakalı bir basın açıklamasında bulundu.

Şimşek'in açıklaması şu şekilde:

Sevgili Gölbaşılı hemşehrilerim,

Cumhuriyet Halk Partisi'nin meclis üyesi olarak, sizlere hizmet etmek için çaba sarf ediyorum. Üzerime yüklenmiş olan yetki ve sorumluluğun gereği olarak kamuoyunu bilgilendirmek durumu hasıl olmuştur.

Geçtiğimiz aylarda başkanlık yazılarıyla belediyemize bir takım ticari şirketlerden araç hibeleri yapılmıştı. Ağustos ayı meclis toplasında da yine başkanlık yazısı ile gelen bir anonim şirket tarafından yapılan cenaze aracı hibesine Cumhuriyet Halk Partisi meclis üyesi olarak ret oyu kullandım.

Çünkü bir muhalefet meclis üyesi olarak görevim kayıtsız şartsız destek vermek değildir. Bu tür durumlarda hibe veren şirketlerle belediye ilişkilerini sorgulayıp tarihe not düşmektir. Siyasi anlayışım iktidarın zaten görevi olan yaptığı iyi şeyleri bulup alkışlamak değil, yanlış ya da şaibeli işleri kamuoyunun dikkatine sunmaktır. 

Bu kaygılarla verdiğim ret oyu sonrası kamuoyunda sanki benim belediyemizin gelir elde etmesine ya da cenaze taşıma aracı alınmasına karşı olduğum algısı oluşturan eleştirel yaklaşıma cevap hakkımı kullanıyorum.

Gölbaşılı hemşehrilerim,

Geçtiğimiz yıllarda bu tür hibeler yapılması sonrasında, araç hibe edenlerin gazetelere 'biz belediyeye araç verdik ama işimizi görmediler' şeklinde beyanatlar verdiği görülmüştür. Bu durum Gölbaşı Belediyesini, Gölbaşı Belediye Başkanını ve değerli meclis üyelerini zan altında bırakacak ve itibarına gölge düşürecek durumlara sebebiyet vermiştir. Aynı durumun tekrar etmesini istemiyorum, benim tüm kaygım bundandır.

Son aylarda yapılan hibelerin artması ve hibe yapanların da ticari şirketler olması, şahsımda bunların bir hayırsever davranışı olmadığı kuşkusu uyandırmıştır. Kaldı ki ticari şirketler tarafından kamu kuruluşlarına hibe yapılmasını sürdürülebilir ve etik bulmuyorum. Amacım hibe konusunda bizlerin daha hassas ve dikkatli, en önemlisi de şeffaf olmamız gerektiğini hatırlatmaktır.

Şuna eminim ki benim gibi tüm Gölbaşılılar da kaybettikleri yakınlarının son yolculuğunda taşıyan araçların ne şekilde edinildiğinin kaygısını taşımaktadırlar.

Güncelleme Tarihi: 05 Ağustos 2019, 10:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER