Ercan Şimşek: Bu nasıl siyaset?

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi gündemine gelen Tatlar Arıtma Tesisi ile 13 ilçedeki eskiyen su borularının yenilenmesi için kredi talebini AK Parti ve MHP’lilerin ertelemesine CHP Gölbaşı ve Ankara Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Ercan Şimşek'ten tepki geldi.

Ercan Şimşek: Bu nasıl siyaset?
 Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi gündemine gelen Tatlar Arıtma Tesisi ile 13 ilçedeki eskiyen su borularının yenilenmesi için kredi talebini AK Parti ve MHP’lilerin ertelemesine CHP Gölbaşı ve Ankara Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Ercan Şimşek'ten tepki geldi.

BU NASIL SİYASET?

Ercan Şimşek’in açıklamaları şöyle:

“Bugün Ankara Büyükşehir Belediyesi olağanüstü Meclis toplantısı yapıldı. Gölbaşı ve Ankara hatta siyaset adına ibretlik bir toplantı idi. Aylardır mücadele verdiğimiz covid 19 salgını, gerek halkın sağlığı gerekse ev geçimi konusunda son derece trajik sonuçlar ortaya çıkardı Büyükşehir Belediyesi acıları azaltmak ve bu zor gününde halkın yanında olarak dayanma gücünü bir nebze artırmak için Başkan Mansur Yavaş’ın meclise getirdiği bütçenin %10 tutarındaki borçlanma yetkisi talebine AKP ve MHP’li meclis üyeleri hayır dedi.

Ankaralının sağlığını yakından ilgilendiren çeşitli ilçelerdeki asbestli boruların değişmesi ve özellikle Gölbaşı adına hayati önem taşıyan yeni şebeke yapımı işleri için ASKİ’nin borçlanma yetkisi talebine de ikinci kez hayır dediler.  (Asıl trajikomik olan Gölbaşı MHP ve AKP Büyükşehir Meclis Üyeleri’nin de bu yetki talebine hayır demeleri idi. Gölbaşılı hemşerilerimizi onların Gölbaşı’nın aleyhine olan bu duruşlarını sorgulamaya davet ediyorum .

Gerekçe olarak da Belediyenin borçlanmasını istemediklerini söylerken, bu borçların bir önceki dönemden kaldığını ya da ASKİ’nin yatırım yapılması için topladığı  paraları  ANKAPARK a harcandığı gerçeğini bizden daha iyi biliyorlardı aslında.  Faizlerin düşmesi sebebiyle  önceki dönemden kalan banka kredi borçlarının belediye lehine yapılandırılması bile o kadar zor kabul ettirildi ki… İnanılmazdı gerçekten

Bugün anladım ki dengeler geçekten bozulmuş. Yönetimin elini kolunu bağlamaya çalışmanın adı da siyaset olmuş…

Güncelleme Tarihi: 09 Mayıs 2020, 15:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER