ERCAN ŞİMŞEK ADAY MI?

CHP Gölbaşı İlçe Başkanı Şimşek’ten Gazetemize Hayırlı olsun Ziyareti

ERCAN ŞİMŞEK ADAY MI?

 CHP Gölbaşı İlçe Başkanı Ercan Şimşek gazetemize ziyarette bulanarak hayırlı olsun dileklerinde bulundu. Gazetemiz sahibi Ziya Özkan ile görüşen Şimşek gündeme dair de soruları yanıtladı. 

Yerel seçimlere bir yıl kala değerlendirmelerde bulunan Şimşek’in en çarpıcı açıklaması ise “Benim hedefim partiyi seçimlere götürmektir” oldu. 

ORASI KENTİN MERKEZİ DEĞİL

Şimşek; Şahin Tepesi projesi ile ilgili bahsedildiği gibi yapılabilirse güzel olacağını vurguladı. Projenin sonucunu görmek gerekiyor. İsminin Şahin Tepesi Kent Park olması ile ilgili değerlendirmede bulunan Şimşek, “bu meydanın Kent Merkezi olması söz konusu olamaz. Çünkü Kent Meydanı merkezi bir yerde olmalı. Orası merkezi değil ve ulaşımı zor. Ancak Park olur.”dedi

MECLİS ÜYELERİNE DAHİ BİLGİ VERİLMEDİ

Ercan Şimşek; Mevcut yönetimin iktidara gelirken birlikte yöneteceğiz gibi söylemleri oldu. Şahin Tepesi ile ilgili fikir alınarak bir şeyler yapılsaydı bence daha şık olurdu diyen Şimşek, “Ben meclis üyesiyim, bize bu konuda fikrimiz sorulmadığı gibi bilgide verilmedi” dedi. 

BU SEFER ELİMİZİ ÇABUK TUTACAĞIZ

CHP’nin Belediye Başkan adayını ne zaman açıklayacağı konusunda da bilgi veren Şimşek, “Her partinin bir stratejisi var. Biz parti olarak daha önceki seçimlerde adayımızı geç açıkladığımızdan dolayı mağdur olduk.  Bizim Genel Merkezimizle ve İl Başkanlığımızla adayımızı ne zaman açıklayacağımıza dair mümkün olan en erken zamanda bunun açıklanması ile ilgili görüşmelerimiz oluyor. Bu konuda Gölbaşı’na özel bir önem verilmesini istiyoruz tabii ki zamanlama çok önemlidir. En doğru zamanda adayımız açıklanacaktır.

KÜSKÜNLÜKLER VAR

CHP’nde yaşanan küskünlüklere de değinen Şimşek, “küskünlük yok desek çok gerçekçi olmaz” şeklinde konuşarak küskünlüklerin olduğunu söyledi. Küskünlüklerle ilgili olarak ise ; “Benim hiç kimseyle şahsi olarak bir küskünlüğüm yok. Ama gruplar arasında kırgınlıklar olabilir. Biz bu durumla ilgili toplantılar yaptık ve bu toplantılar son derece başarılı geçti. Önümüzdeki dönemde bununla ilgili bir problem olacağını düşünmüyorum. Geçmişte bunun darbesini çok yedik. Ben inanıyorum ki herkes CHP’nin Gölbaşı’na başarılı olması için elinden ne geliyorsa yapacak. Buna kırgınlıkların ve küskünlüklerin bir kenara bırakılması da dahil” dedi.

ADAYLIK KONUSUNDA AÇIK KAPI BIRAKTI

Şimşek Belediye Başkan Aday mısınız sorusuna ise; “Benim şuanda bulunduğum pozisyon durum çok zor. Partinin idaresi ile ilgili ciddi bir sorumluluk aldım. Bu sorumluluk bana yetiyor. En iyi adayı genel merkez belirleyecektir.  Benim en büyük hedefim partiyi seçime götürmek. Ben ilçe başkanı olarak CHP’’ye en çok oyu kim kazandıracaksa onun arkasında olmam gerekiyor. Bu da bugünden belirlenecek bir süreç değildir” ifadesinde bulundu. 

NET HABER ZİYARETİNİN AYRINTILARI

Gölbaşı nicelik olarak büyüyor. Gölbaşı sadece nicelik olarak değil, nitelik olarak da büyütmek gerekiyor. Nüfus artarken, nüfusun eğilimlerini çağdaş bir kentte olması gereken yöne doğru yönlendirilmesi ile ilgili çalışmalar yapılmalı. Alt yapı projeleri de olacak ama bunları destekleyecek sosyal projeler de olmalı. 

Gölbaşı Belediyesi bu 4 yıllık dönemde bir önceki 4 yıllık dönemi değerlendirdiğimizde farklı hiçbir şey yapmamıştır. Ben bunu gözlemliyorum. Gölbaşı’nın kentleşmesi için nitelikli gelişmeyi sağlama yönünde hiçbir adım atılmadı. Paralar parklara kültür merkezlerine aktarılarak Gölbaşı’nın bir yanı eksik bırakılıyor. 

Gölbaşı Belediye meclisinde verdiklerin önergelerin gündeme alınmamasını da değerlendiren Şimşek “Mecliste siz siyaset yapıyorsunuz diyen bir belediye başkanın bu tavrını çok yadırgamıyorum. Biz niteliği artırıcı önergeler veriyoruz. Özellikle bizim verdiğimiz önergeler halkın ihtiyaçları. CHP meclis üyelerinin verdikleri önerge gerçekleştirilmiş olmasın diye bizim önergelerimizi dikkate alınmıyor. Bununla ilgili dilekçe verdik ve Belediye’ye gerekli mercilerden yazı da geldi ama tavır değişmedi. Ben Gölbaşı halkının bunu değerlendireceğinize inanıyorum. Sonuçta en yüksek merci sandık. Sandıkta bu haksızlığın karşılık bulacağını düşüyorum.

Gölbaşı Net Haber Gazetesi

Güncelleme Tarihi: 10 Mayıs 2013, 14:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER