Duruay'dan hastaneye büyük destek

Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay, TRT Ankara Kent Radyosu’nda katıldığı canlı yayınında “Mogan Gölü’nün temizlenmesi”den, “Konya Yolu’na alt geçit yapımı”na, Yeni Hastane’den “TOKİ Örencik bölgesinde yapılacak projele”re kadar gündemdeki birçok konuile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Duruay'dan hastaneye büyük destek

 Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay,  TRT Ankara Kent Radyosu’nda katıldığı canlı yayınında “Mogan Gölü’nün temizlenmesi”den, “Konya Yolu’na alt geçit yapımı”na, Yeni Hastane’den “TOKİ Örencik bölgesinde yapılacak projele”re kadar gündemdeki birçok konuile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.  


TRT Ankara Kent Radyosu’nun canlı yayın konuğu olan Başkan Duruay, soruları da cevaplandırdı.  

Mogan Gölü’nün temizlenmesi için 2-3 ay içinde ihale yapılacağını söyleyen Başkan Duruay, yeni hastanenin yapımın uzun sürecek olması nedeniyle, hastanenin arkasında bulunan belediyenin arsasına 6 ay içinde 2 katlı poliklinik binası yapılacağını kaydetti.

-BORÇLU DEVRALDIK AMA ŞİKAYETÇİ DEĞİLİZ-

Belediyelerin ilk yılları zor olur. İlk iki yıl özellikle yeni seçilen belediye başkanları için sıkıntılı olur. Seçimi almak için tabiri caizse belediye başkanları tüm barutlarını atar. Biz belediyeyi borçlu devraldık ama bundan da şikayetçi değiliz. Eski belediye başkanımızın yarım bıraktığı projeleri tamamlayacağız ve kendi projelerimizi de bunların üstüne ekleyeceğiz.

“MOGAN’IN İHALESİ 2-3  AY İÇİNDE YAPILACAK-

Mogan Gölü bizim için çok önemli. Ben 1963 doğumluyum.Biz Mogan Gölü’nde yüzdüğümüz günleri biliyoruz. Gün geçtikçe gölümüzün kirlendiğine ve bataklığa döndüğüne de şahit olduk. Ben meclis üyesi iken gölün temizlenmesiyle ilgili bir takım çalışmalarda bulundum. Adayı olunca da siyasi büyüklerimizden gölün temizliğiyle ilgili söz aldık. Başta Cemil Çiçek, Çevre ve Şehircilik Bakanımız, Orman ve Su Bakanımız ile Büyükşehir Belediye Başkanımız Melih Gökçek ile gölün temizliği için el birliğiyle bir çalışma başlattık. Şu anda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’mızda çalışmalar devam ediyor. 2-3 ay içinde gölün temizliğiyle ilgili ihale yapılacak. Ve inşallah gölümüz eski günlerine tekrar dönecek.

“OTOPARK PROBLEMİNİ ÇÖZECEĞİZ”

Gölbaşı’nın çok önemli 3 sorunu var. Bunlardan biri Mogan Gölü’nün temizlenmesi, ikincisi ise Konya Yolu’nun alta alınması. Yani şehrin ikiye bölünmüşlüğünü ortadan kaldırmak. Bu konuda da çalışmalarımız devam ediyor. Üçüncüsü de otopark sorunu.  Otopark sorunuyla ilgili çalışmalarımız da var. Mevcut Pazar yerlerini düzenleyerek altı otopark üstü Pazar yeri yapacağız. Bu konuda da belediyedeki arkadaşlarımız çalışıyor.

-YENİ HASTANE YAPIMI-

Yein hastaneyle ilgili bir proje var şu anda ihalesi yapılmak üzere. Bakanlık yetkilileri bize bu hastanenin 34-36 ay içerisinde yapılıp teslim edebileceklerini söyledi. Bu bizim için uzun bir süre. Bizim belediyemizin hastaneni hemen arkasında bir arsası var. Oraya poliklinik olarak kullanılmak üzere 2 katlı bir bina yapmayı düşünüyoruz ve 6 ay içerisinde bu binayı bitirmeyi planlıyoruz. Bu konuda tüm STK’lar, siyasiler ve bürokrasi olarak bir kampanya düzenleyeceğiz. Yaza kadar o binayı bitirip yeni poliklinik kısmını da açacağız.

-RAYLI SİSTEM-

Raylı sistem Gölbaşı Belediyesi’nin yetkisini aşan bir durum. Bu konuda da Ulaştırma Bakanlığı’ndan yetkili arkadaşlarla bir araya geldik ama kısa vadede zor gibi görünüyor.

Güncelleme Tarihi: 18 Ocak 2015, 21:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER