Duruay projelerini anlattı

Duruay projelerini anlattı

Duruay projelerini anlattı
 Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla Gölbaşılı yerel gazeteciler ile bir araya geldi. Başkan Duruay tüm gazetecilerin Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutladı.

Kahvaltılı toplantıda Gölbaşı Belediyesi’nin hizmetlerinden bahseden Başkan Duruay, gazetecilerin gündeme dair sorularını da yanıtladı.

-KONYA YOLU

Konya Yolu alt geçit projesinin yapılacağını söyleyen Duruay, projeyi hayata geçirerek Gölbaşı’nın iki yakasını bir araya getireceklerini söyledi.

-MOGAN GÖLÜ

Mogan Gölü’nün temizliğinin hava şartları nedeniyle durduğunu ancak çalışmaların bu yıl içerisinde biteceğini belirten Duruay “Üçte birlik kısmı bitti. Mogan Gölü bu sene içerisinde temizlenecek.” dedi.

-YENİ OTOBAN

Devlet Hastanesinin temelinin atıldığını kaydeden Duruay , Ankara Aksaray otobanın ihalesinin yapıldığını ifade ederek bu yolun Gölbaşı’nın 2. Çevre yolu olacağını sözlerine ekledi. Temel atma töreninde Başbakan Binali Yıldırım’ın Konya Yolu’yla ilgili müjdeyi vereceğini söyledi.

-HAYMANA YOLUNA ALTERNATİF YOL

Büyükşehir Belediyesi’nin Dallas yolu olarak bilinen yolda yol genişletme çalışmasını olduğunu belirten Duruay , yeni yapılan yolla birlikte hafta sonu Mogan Park nedeniyle Haymana yolunda oluşan trafiğin rahatlayacağını söyledi. Duruay Patalya Oteli önüne de bir kavşak yapılacağını söyledi.

-ALT YAPI

Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen çalışmalar sonucu alt yapı sorunlarının çözüldüğünü söyleyen Duruay “Önümüzdeki yıl tüm mahallelerimizde asfalt çalışması yapacağız.” Dedi.

Aşırı yağışlarda bazı bölgelerde su baskınları olduğunu söyleyen Duruay bu yerlerin tespit edildiğini ve sorunu çözecek yağmur ızgaraları yapıldığını belirtti.

-HER MAHALLEYE BİR PARK

Yeni mahalle olan yerlerde asfalt çalışması, çocuk parkı yapıldığını belirten Duruay musalla taşlarının üzerinin örtüldüğünü belirtti.

-MAHALLELERE KÜLTÜR MERKEZİ

5 mahalleye kültür merkezi yapıldığın ı söyleyen Duruay yıl içerisinde de 5 mahalleye daha kültür merkezi yapacaklarını kaydetti.

-ŞEHİR PARKI

Şehir parkının yüzde 99 oranında bittiğini söyleyen Duruay “Şehir parkı Gölbaşı Belediyesi’nin yaptığı en büyük park projesi. İçerisinde 2. Bahar evi, anfi tiyatro, macera parkı, spor alanlarının olduğu güzel bir alan oldu. 42 metrelik bir dönme dolapla da vatandaşlarımız Eymir ve Mogan’ı görebilecekler.Parkın en önemli özelliği kendi enerjisini kendisi üretmesi. “ dedi.

-EYMİR AİLE YAŞAM MERKEZİ

-ZÜBEYDE HANIM KÜLTÜR MERKEZİ

Gölbaşı merkezinde de büyük kompleksli kültür merkezleri yaptıklarını söyleyen Duruay “Eymir Aile Yaşam Merkezi bitmek üzere. Zübeyde Hanım Kültür Merkezi de bitmek üzere. Eskiden kullanımı zor olan bir binaydı. Orası yıkıldığında bazı tepkiler aldık. Ama şu anda yerine yapılan kültür merkezi eski binanın 4 katı büyüklüğünde bir bina oldu. Paylaşım noktası orada olacak. Zabıta müdürlüğümüzü oraya taşıyacağız. Bir katında engelli birimi hizmet verecek. 7 sınıf olacak ve o sınıflarda dersler verilecek. “ dedi.

Pazar yenilendi. Altı 250 araçlık otopark olacak üstü de Pazar yeri olacak. Hafta sonları Pazar olarak de ğerlendirilecek. Hemen üst katında da çok amaçlı salon olarak kullanacağımız bir alan yarattık.  Mevlana parkında bir tane yüzme havuzu yaptık ve yanına da büyük bir çocuk oyun grubunu monte ettik. Mevlana’da yapılacak projede yüzme havuzu, spa, türk hamamı, fin hamamı, fitness ve saunanın olduğu güzel bir tesis olduk. Bu tesisi sadece hanımlara tahsis etmeyi düşünüyoruz.

-DERE ISLAHI

Dere ıslahları yapılıyor. Su kesen deresinin ihalesi yapıldı ve yer teslimi yapıldı. Gölbaşı’nın en büyük parklarından biri olacak. 2018 içinde bitecek. Devletimizden şu ana kadar alınan en büyük yatırımları aldık.

-KÖPEK BARINAĞI

Köpek barınağıyla ilgili Orman Bakanlığımızın çalışması var. Onunla ilgili çalışmalar devam ediyor. İnşallah o sorunu da çözeceğiz.

-TPAO ARSASI

Türkiye petrollerinin arsasıyla ilgili Cumhurbaşkanımızdan tekrar isteyeceğiz. Ümit ediyorum ki  o arsa Gölbaşı’na kazandırılacaktır.

-KENT MEYDANI

Kent meydanı konusunda protokol tarihimiz belli oldu. Orada 64 derslik var. Biz o 64 dersliği yapıp Milli Eğitim Bakanlığına teslim edeceğiz. Dr.Şerafettin Tombuloğlu Lisesi’nin olduğu yeri kent meydanı olarak düzenlemek istiyoruz.


Güncelleme Tarihi: 11 Ocak 2018, 00:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER