Duruay: Mogan eski günlerine kavuşacak

Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay, gölde yapılacak olan temizlik çalışmaları ile ilgili TRT’e habere konuştu.

Duruay: Mogan eski günlerine kavuşacak

Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay, gölde yapılacak olan temizlik çalışmaları ile ilgili TRT’e habere konuştu.

Gölbaşı Mogan Gölü’nde bu yıl üst üste yaşanan balık ölümlerinin yanı sıra etrafa yayılan pis ve keskin koku vatandaşı canından bezdirmiş ve şikâyetler artmıştı.

Son olarak yerel ve ulusal basınının da sık sık dile getirdiği kirlilik, koku ve balık ölümleri sonrasında Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay, gölde yapılacak olan temizlik çalışmaları ile ilgili TRT’e habere konuştu.

Göl eski günlerine kavuşacak

Başkan Duruay yaptığı açıklamada temizlik çalışmaları kapsamında gölün altında bulunan çamurun temizleneceğini ifade ederek, “Şehircilik Bakanlığımız tarafından göl temizlenecek. Su ve Orman Bakanlığımız tarafından da gölümüzü besleyen 12 deremizin ıslahı yapılacak. Ankara Büyükşehir ve Gölbaşı Belediyesi de gölün etrafındaki rekreasyon alanlarını yapacak. Gölbaşı inşallah bu çalışmalarla tertemiz bir göle kavuşacak”

2.6 milyon metre küplük dip çamurun çıkarılması beklenen çalışmalar kapsamında hazırlanan projenin 3 yıl içerisinde tamamlanması hedefleniyor.

Mogan’a su takviyesi

Öte yandan gölde oluşan pis kokunun vatandaşları rahatsız etmesinin ardından Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay’ın  girişimleri sonucunda, Büyükşehir Belediyesi Kızılırmak'tan gelen su boru hattını açarak Mogan gölüne su vermeye başladı. Mogan gölü taşana kadar su verileceğini belirten yetkililer, göl suyu seviyesinin yükselmesi ile metan gazının olmayacağı ve buna bağlı olarak da balık ölümlerinin yaşanmayacağı ifade edildi.


Güncelleme Tarihi: 30 Eylül 2015, 22:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER