Duruay: Gölbaşı'nı kuş cenneti yapacağız

Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay, TRT Ankara Kent Radyosu’nda katıldığı canlı yayında Mogan Gölü’nde bir çok kuş çeşidi yaşadığını ifade ederken “Gölbaşı’nın bilinmeyen bir yüzünü de tüm Türkiye’ye tanıtacağız.” Dedi.

Duruay: Gölbaşı'nı kuş cenneti yapacağız
 Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay,  TRT Ankara Kent Radyosu’nda katıldığı canlı yayında Mogan Gölü’nde bir çok kuş çeşidi yaşadığını ifade ederken “Gölbaşı’nın bilinmeyen bir yüzünü de tüm Türkiye’ye tanıtacağız.” Dedi.

Gölbaşı ve Mogan Gölü’nın yüzlerce kuş çeşidi ev sahipliği yaptığını ifade eden Başkan Duruay, bu konuda da belediye olarak özel bir çalışma yürüteceklerini açıkladı.

Doğa ve kuş fotoğrafçılarıyla bir araya geldiğini söyleyen Duruay, Mogan Gölü’nde ilginç bir kuş çeşidine rastladıklarını söyledi. Duruay, ismini hatırlayamadığı kuşun erkek cinsinin bıyıkları olduğunu ifade ederken, dişisinde ise bıyık bulunmadığını söyledi.

Duruay’ın canlı yayında bu kuş çeşidinden bahsetmeyisler birlikte yayını dinleyenler, Google’dan bu kuşu görmek için araştırma içerisine girdiler. Başkan Duruay’ın bahsettiği kuşun adının bıyıklı baştankaralar olduğu ortaya çıktı.

Güncelleme Tarihi: 18 Ocak 2015, 23:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER