DURUAY DEVREYE GİRDİ MOGAN’a CAN SUYU VERİLMEYE BAŞLANDI

Mogan Gölüne su verilmeye başlandı

DURUAY DEVREYE GİRDİ MOGAN’a CAN SUYU VERİLMEYE BAŞLANDI
 
Mogan Gölüne su verilmeye başlandı

Ankara'nın Gölbaşı ilçesinde bulunan Mogan Gölü'ndeki kirlilik gün geçtikçe  artarken, yetkililerin ilgisizliği vatandaşların tepkisini çekerken balıklarda ölmeye devam ediyor.Ankara’nın önemli dinlenme mekânlarından Mogan Gölü’ndeki kirlilik her geçen gün artıyor. Gölü görmeye gelenler ile çevresinde yaşayan halk, yetkililerin ilgisizliğine isyan ediyor.
Özellikle hafta sonu ve diğer tatil günlerinde vatandaşların daha fazla rağbet gösterdiği Mogan Gölü'nün yüzeyini son zamanlarda aşırı yosun kapladı. Dökülen kirli su ve diğer atıklar, ardı ardına çıkan sazlık yangınları ve su seviyesinin son dönemlerde aşırı derecede azalması gölün alarm vermesine sebep oldu. Göl yüzeyindeki şişe ve benzeri atıklar ile aşırı yosunlaşmaya, balık ölümlerin devam etmesine rağmen  yetkililerin temizleme çalışması yapmaması vatandaşların tepkisini çekiyor.

Mogan gölüne su verilmeye başlandı

Kurban bayramı boyunca gölde ölen balıkların pis kokusu kentte yaşayanları oldukça rahatsız etmişti. zaman zaman azda olsa gölden kokular gelmeye devam ederken ,Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay'ın girişimleri sonucunda ,Büyükşehir Belediyesi Kızılırmak'tan gelen su boru hattını açarak Mogan gölüne su vermeye başladı. Mogan gölü taşana kadar su verileceğini belirten yetkililer, göl suyu seviyesinin yükselmesi metan gazın olmayacağını ve buna bağlı olarak da balık ölümlerin olmayacağını söylediler.

Gölbaşı Net Haber Gazetesi

Güncelleme Tarihi: 30 Eylül 2015, 16:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER