Duruay canlı yayında konuştu

Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay katıldığı özel bir televizyon kanalında Gölbaşına yapılacak projeler hakkında bilgiler verdi.

 Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay katıldığı özel bir televizyon kanalında Gölbaşına yapılacak projeler hakkında bilgiler verdi.

 

Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay, katıldığı televizyon programında Gölbaşı ile ilgili önemli açıklamalarda bulunarak Gölbaşı’na yapılacak projeler hakkında bilgiler verdi. Başkan Duruay yaptığı açıklamasında: ‘Gölbaşını Gölbaşı yapan göllerimiz . Gölbaşı’nda 2 tane gölümüz 2 tane göletimiz var. Gölbaşımızın 3 tane büyük sıkıntısı var. Birincisi gölümüzün kirliliği. İkincisi Gölbaşımızı ortadan ikiye bölen Konya Yolu, üçüncüsü ise ulaşım ve otopark sıkıntısı. Gölümüzün temizliği ile ilgili iyi bir aşamaya gelindi. Bir iki ay içersinde ihalesi yapılacak. Sağolsun Meclis Başkanı Cemil Çiçek beyin öncülüğünde Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız, Orman ve Su İşleri Bakanlığımız, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığımız ve Gölbaşı Belediyesi olarak Mogan Gölünün temizliği  ile ilgili protokol imzaladık. Kalkınma Bakanlığımızda gölün temizliği ile ilgili bütçeden payı ayırdı. Birkaç içersinde Mogan gölümüzün temizliği ile ilgili ihalesi olacak. Herhalde iki sene içerisinde gölümüz eski halini alarak yüzülebilir eski günlerine kavuşacak’ Dedi.

 

Konya yolu projesine değinen Başkan Duruay : ‘Konya yolu ile ilgili yaptığımız çalışmalarda bizim bütçemizi aşıyor. Bu yolla ilgili Ulaştırma Bakanlığımız ile çalışmalar yaptık. Konya yolundan günlük 24 bin araç geçiyor. Bunun 9 bin tanesi büyük araç. Konya yoluna başlandığı zaman yeni bir güzergâh gerekiyor. Servis yolu sıkıntısı çıkıyor ortaya. Bununla ilgilide Ankara-Aksaray otoyolunun ihalesi bu yıl yapılacak. Bu ihale yapıldıktan sonra Ankara-Konya yolu ile ilgili çalışmalar başlayacak. Bu sorunu da çözmüş olacağız’ Dedi.

 

Gölbaşının en büyük sorunlarından birisi olan otopark sorununu da çözeceğiz diyen Başkan Duruay: ‘Nasip olursa Seğmenler Pazar yerini yıkıp oraya yeni proje yapacağız. Bu alanın altına otopark, pazaryeri ve Kültür Merkezi yapacağız. Türkiye Petrollerinin bir yeri var. Bu yeri de alarak otopark yapacağız. Bu iki yeri yaptıktan sonra otopark sorunu çözmüş olacağız. Ayrıca Eski Belediye Binamızın olduğu yerinde altını otopark yapmayı planlıyoruz. Gölbaşı’nda çarpık bir kentleşme var. Bununla ilgili bir üniversitemizle beraber çalışma yapıyoruz. Nasıl bir değişim yapabiliriz, çarpık kentleşmenin nasıl önüne geçeriz onun çalışmasını yapıyoruz’ ifadelerini kullandı.

 

Başkan Duruay ayrıca sosyal belediyecilik ile bilgiler verdi. Duruay; “ Sosyal belediyecilikte insanlarımıza yardım oniki ay devam ediyor. Belediyeler halka en yakın idari birimlerdir. Göreve geldiğimizden  bu güne bir çok dalda kurslar açtık. Kuran-ı Kerim Kursları, Osmanlıca Kursları,Bilgisayar Kursları,Yabancı Dil Kursları açtık. Engellilerimiz ile ilgili bir dernek açtık. Engelli vatandaşlarımız ile beraber koro kurduk. Bunun yanında Bale kursundan tutun da tiyatro, halk dansları gibi bir çok alanda kurslar açtık. Halk Eğitim ile beraber anlaşma yaptık. Halk Eğtim merkezine yer tahsis ederek kurs açmalarını sağlıyoruz. Spor’a da önem veriyoruz. Gençlerimizin spora yönelmesi için çalışmalar yapıyoruz’ ifadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 23 Haziran 2015, 23:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER