Duruay: 2 katı arsa satsak da hakkımız

Duruay: 2 katı arsa satsak da hakkımız

Duruay: 2 katı arsa satsak da hakkımız
 Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay’ın son dönemlerde sıkça söylediği ‘Eski dönemden iki katı hizmet yaptık” sözleri kamuoyunda geniş yankı uyandırırken Duruay o sözlerine açıklık getirdi. Yapılanları bir bir anlatan Duruay Gölbaşı Belediyesi’nin borcunu açıklarken arsa satışları hakkındaki eleştirilere de yanıt verdi.

İşte o açıklamalar;

-SADECE ÇEVRE KORUMA 23 MİLYONLUK YATIRIM YAPTI

Bir kere hükümetten aldığımız ve Büyükşehir’den aldığımız yatırımları ve hizmetleri hiç saymıyorum. Sadece Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma Daire Başkanlığı’ndan Gölbaşı’na alınan yatırımın bedeli 23 milyon lira. Milyonlarca ağaç dikildi. Gölbaşı girişine milyonlarca ağaç dikildi ve Gölbaşı’nın simgesi oldu.

-İKİYE KATLADIK

Ben yine iddia ediyorum; Biz geldiğimize 10 kamyon, 2 tır aldık. Kepçesi iş makinelerini vb. hepsini ikiye katladık. Bunlar 4 senedir hiç durmadan çalışıyorlar. MHP döneminde Alparslan Türkeş parkı ve Kültür merkezi, bir şelale, Selçuklu parkı, bir tane yüzme havuzu, Bahçeli parkı ve Ahmet Yesevi Kültür Merkezi yapıldı.

-PARKLARIMIZ 2 KATI

Selçuklu Parkı biz geldiğimizde rezil rüsva olmuş bir parktı.Boyaları dökülmüş, tagları düşmüş sadece görsel olarak yapılmış ve Gölbaşı’na yakışmayan bir parktı. Bir de seneler önce yapılan Osmanlı parkı var. İkisini arasındaki farkı gidip görürseniz sevinirim. Birisini Ak Partili belediye yaptı, birisini de bir önceki yönetim yaptı. Fark bu. Selçuklu ve Alparslan Türkeş parkını  toplayın bizim 117 dönümlük parkın neresine gelir. Şehir parkı bu parkların iki katı.

-KÜLTÜR MERKEZLERİNE BAKIN

Yaptıkları Bir tane kültür merkezi var Alparslan Türkeş parkı içerisinde. Zübeyde Hanım onun iki katı değil mi? Bunun üstüne Eymir mahallesine yaptığımız kültür merkezini de koyun. 2 katı da değil en az 3 katı.

-2 KATI DEĞİL Mİ?

Bir tane yüzme havuzu var. Biz iki tane yüzme havuzu yapmışız. İki katı değil mi?

-YİNE SÖYLÜYORUM…

Pazar yeri ve Bahçeli düğün salonu yaptılar. Biz iki tane düğün salonu yaptık. Ben yine söylüyorum onların yaptığı hizmetin iki katını yaptık.

-VARSA SÖYLESİNLER

Arsa satışlarıyla ilgili MHP döneminde Gölbaşı Belediyesi’ne finansman sağlayacak ve şu kadar imar yaptık ve buradan belediyeye şu kadar gelir getirdik. Var mı? Varsa söylesinler. Hiç yapıp da belediye gelir getirmediler.

-BİR BİR AÇIKLADI

Yaylabağ projesinden geldikleri günlerde 30 milyon lira arsa satışından dolayı pay geldi. Sattıkları arsa 50 milyon lira. 12 milyon borçla devraldılar, 50 milyon borçla devrettiler.İmar yapıp da  kaç kuruşluk belediyeye gelir getirdiler. Ben görmedim varsa söylesinler.

-ALLAH RAZI OLSUN

Büyükşehir Belediye başkanımız Melih Gökçek’ten  Allah razı olsun. Bize Kızılcaşar’dan güzel bir yer verdi. Beraber yaptığımız imar çalışması sonrası belediyemize 15 milyon civarında gelir elde ettik. 42 milyona sattığımız arsanın yarısı bizimdi yarısı büyükşehirindi. Eski yönetimden sadece bir arsa sattık. Onların daha önce mahkemelik olduğu alana ödedik o parayı da.

-SATSAK DA HAKKIMIZ VAR

Biz iki katı arsa satmadık. Satsak da hakkımız var, onların iki katı hizmet yaptık. İki kat borçlanma hakkımız var. Biz yatırımlara başlamadan önce borcumuzu 20 milyona kadar düşürmüştük. 2017 sonu itibariyle yaklaşık 70-80 milyon lira borcumuz var. Tulumtaş projesinden geleceklerle birlikte biz hiç borç bırakmıyoruz diyebiliriz.


Güncelleme Tarihi: 11 Ocak 2018, 01:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER