Doğal Afetler Çiftçiyi Perişan Etti

Gölbaşı Ziraat Odası Başkanlığı ilçeye bağlı köy ve mahallelerdeki ekili arazileri dolaşarak incelemelerde bulundu.

Doğal Afetler Çiftçiyi Perişan Etti

Gölbaşı Ziraat Odası Başkanlığı ilçeye bağlı köy ve mahallelerdeki ekili arazileri dolaşarak incelemelerde bulundu. Fırtına ve erozyondan kaynaklı, kış aylarında da karın toprak üzerinde fazla kalmasından dolayı ekili arazilerdeki mahsullerin çürüdüğü tespit edildi.

 DOĞAL AFETTEN EKİLİ ARAZİLER ZARAR GÖRMÜŞ
Gölbaşı Ziraat Odası Başkanlığı Gölbaşı’na bağlı köy ve mahallelerdeki ekili arazileri dolaşarak incelemelerde bulundu. Fırtına ve erozyondan kaynaklı, kış aylarında da karın toprak üzerinde fazla kalmasından dolayı ekili arazilerdeki mahsullerin çürüdüğü Gölbaşı Ziraat Odası’nca tespit edildi. Gölbaşı Ziraat Odası tarafından Tarım İl ve İlçe Müdürlüklerine zararlar bildirildi. Gölbaşı Ziraat Odası Başkanı Sadullah Karaaslan yapmış olduğu açıklamada; “ Gölbaşı’nda tahmini 575 bin dönüm ekili arazisi var. Bu yıl 20 bin dönüm ekili arazi ve çoğunluğunun arpa ekili olduğu araziler doğal afetten dolayı zarar görmüş. Kış aylarında yağan karın toprak üstünde fazla kalması arpanın çürümesine ve fırtınaya bağlı olarak oluşan erozyonda ekili araziler zarara uğradığını ve gerekli çalışmaları yapıyoruz” dedi.  
Mevsim normallerinin üzerinde oluşan sıcaklıkla tekrar kâbus yaşayacak olan çiftçilerimizin imdadına yağan yağmurların yetiştiğini belirten Karaaslan; “Çiftçilerimiz köylerde yağmur duasına çıktılar, umutlarını yitirmediler, Şükürler olsun yağmurumuzda yağdı inşallah çift çimize bereketli bir yıl olur, bu vesilelerle tüm çiftçilerimizin 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Gününü kutlarım” dedi.

Gölbaşı Net Haber Gazetesi

Güncelleme Tarihi: 21 Mayıs 2012, 13:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER