Çorumlular Şenlikte bir araya geldi

Gölbaşı Çorumlular Derneği’nin düzenlediği etkinlikte Atatürk Sahil Parkı’nda binlerce Çorumlu Şenlikte bir araya geldi.

Çorumlular Şenlikte bir araya geldi
 Gölbaşı Çorumlular Derneği’nin düzenlediği etkinlikte Atatürk Sahil Parkı’nda binlerce Çorumlu Şenlikte bir araya geldi.

Üst düzey bürokratların da iştirak ettiği Bahar Şenliği renkli geçti. Şenliğe katılan misafirler davul zurna ile karşılanırken, Halay Ekibi, Seğmen Ekibi, Aşıklar’da seslendirdikleri eserlerle katılımcılara güzel dakikalar yaşattı. 

Yaren Ekibi ve Ağırlama Ekibi’nin gösterileri de büyük beğeni kazanırken, Büyükşehir Belediyesi Mehter takımı da hünerlerini sergiledi.

24 saatlik bir pişirme süresi olan İskilip Dolması kazanları dualarla katılımcılar tarafından açılırken, Çoruma özgü el sanatlarının sergisi ve Çorum Leblebisi'nin de şenlikte yer aldı.

Çorumlular Birliği Dernek Başkanı Osman Ulunç konuşmasında katılımcılara bir bir teşekkür ederken, Yönetim Kurulu Üyeleri de sahnede yerlerini alarak birlik mesajı verdiler.

Başkan Osman Ulunç, amaçlarının 35 kişilik yönetim ve 2176 üye ile birlik ve beraberlik yolunda ilerlemek olduğunu belirterek, “ Ankara genelinde olduğu gibi birçok ilçe de Çorumlular en fazla nüfusa sahiptir. Son yıllarda birlik ve beraberlik adına önemli çalışmalar yapılmaktadır. Bu çalışmaların devamı olarak bizlerde bu etkinliği düzenledik. Hedefimiz, hemşerilerimizin sosyal ve siyasal alanda da etkin olmalarıdır. Başkentte en az 800 bin Çorumlu hemşerimiz yaşıyor. Bu hemşerilerimizi ortak düşüncelerde buluşturmak istiyor, Yaşadığımız bölgeye her alanda hizmet vermek istiyoruz” dedi.

“BİZİ YOK SAYIYORLAR”

Ulunç konuşmasının devamında, “Ankara ve Gölbaşı’nda en fazla nüfusa sahibiz. Bizler siyasal alanda da temsil hak istiyoruz. Ancak biz 2. plana atıldık. Ciddi bir oy potansiyeline sahibiz ama yok sayıldık. Bizlere sahip çıkın, yol gösterin” diyerek sitem dolu bir konuşma gerçekleştirdi.

‘BELEDİYE’DEN TAM DESTEK’

Programa katılan Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı, bun tür programların kaynaşmayı ve dayanışmayı artırdığını söyleyerek iyi eğlenceler diledi.

Odabaşı, Şenliğe ayrıca önem gösterdi. Kültür Komisyonu Başkanı Mehmet Atak’a, Kültür Müdürü Banu Revan’a ve Danışmanı Murat Ilıkan’a özel bir talimat vererek, Şenliğe destek anlamında belediye olarak yapılması gereken ne varsa yapılmasını istedi. Gölbaşı Belediyesi çalışanları da Şenliğin başından sonuna kadar çalıştı.

Çorumlular Birliği Derneği’nin düzenlemiş olduğu Bahar Şenliği çeşitli halk oyunları ve gösterilerin ardından ikramlarla son buldu. 

Güncelleme Tarihi: 30 Mayıs 2013, 20:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER