Çorumlular Birliği'nden birlik ve beraberlik yemeği

Gölbaşı Çorumlular Birliği'nin düzenlediği 'Birlik ve Beraberlik' etkinliği yapıldı.

Çorumlular Birliği'nden birlik ve beraberlik yemeği

 Çorumlular Birliği Başkanı Osman Ulunç tarafından yeni yönetim kurulu oluşturulması nedeniyle organize edilen  Çorumlular Birliği'nden birlik ve beraberlik yemeğinde duygusal anlar yaşandı.

Çorumlular Birliği Başkanı Osman Ulunç tarafından organize edilen programa Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu, Ak Parti Ankara Milletvekili Murat Alparslan, Özel Harekat Daire Başkanı Selami Türker, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Genel Müdürü Nurettin Kuralı, Doç.Dr Ziya Boyacıoğlu, işadamları gaziler ve şehit yakınları katıldı.
Program Kur’an tilaveti ile başlarken Çorumlular Birliği’nin faaliyetlerini anlatan slayt gösterisiyle devam etti. Slayt gösterisi esnasında şehitler için hazırlanan klip Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu başta olmak üzere salonda bulunanlara duygusal anlar yaşattı. 
Yemeğin açılış konuşmasını yapan Osman Ulunç katılımcılara teşrifleri nedeniyle teşekkür ederken kendilerini hiçbir platformda yalnız bırakmayan Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu, Ak Parti Ankara Milletvekili Murat Alparslan ve Özel Harekat Daire Başkanı Selami Türker’e özellikle teşekkür etti.
Çorumlular olarak Türkiye’nin sınır güvenliğini korumak için başlattığı Afrin Operasyonu’na destek verdiklerini söyleyen Ulunç, hükümetin yanında olduklarını söyledi. 
Ulunç’un ardından söz alan Ak Parti Ankara Milltvekili Murat Alparslan ülkenin zor bir dönemden geçtiğini ve birlik beraberlik içinde olması gerektiğinie dikakt çekerken “Zeytin Dalı Operasyonu Kürt/Arap ve diğer kardeşlerimize yönelik bir harekat değildir. Bu harekatın hedefi, emperyalistler ve onların bizatihi silahlandırdığı paralı teröristleridir. Zeytin Dalı Harekatının nihai gayesi; Afrin bölgesinde bulunan PKK, KCK, PYD, YPG, DEAŞ ve diğer tüm terör şebekelerinin topyekün imhasıdır. Milletimize yönelik iç ve dış tehditleri bertaraf etme maksadıyla başlatılan harekatta kahraman ordumuza Allah’tan muvaffakiyetler diliyoruz. İslam ümmeti aleyhine planlanan tuzakların bozulması, birlik ve beraberlik ruhunun yeniden teminine vesile olması için Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatlarıyla ulusal güvenliğimizi ve bölgesel huzuru sağlamaya yönelik başlatılan harekâtın hayırla neticelenmesi temenni ediyorum’ dedi. 
Alparslan konuşmasının son bölümünde Çorumlular Birliği Derneği Başkanı Osman Ulunç’a da teşekkür etti. 
Konuşmasına Osman Ulunç’a teşekkür ederek başlayan ve ‘kardeşim Osman Ulunç’ diye hitap eden Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu ise konuşmasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın selamını ileterek Afrin Operasyonunu değerlendirdi. 
Topçu şu ifadeleri kullandı,
“Bölgeden son bir yılda ülkemize terör örgütleri PKK, PYD-YPG ve DEAŞ tarafından 700’ün üzerinde saldırı gerçekleştirilmiş ve birçok şehit ve gazi vermemize, maddi manevi kayıplar yaşamamıza sebep olmuştur. Bu sebeple 'Zeytin Dalı Harekatı’ meşruiyetini uluslararası hukuktan; Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin terörle mücadeleye yönelik 1624, 2170, 2178, sayılı kararları ve BM sözleşmesinin 51.maddesinden almaktadır. Dünyaya meşruiyet hesabı vermesi gerekenler, on binlerce kilometre ötelerden gelip bu toprakların altı için üzerinde yaşayan halkın etnik ve mezhep ayrımını körükleyerek tarafları silahlandırıp birbirine düşürenler ve bölgeyi kan gölüne çevirenlerdir.


“HAREKAT BAŞARI İLE DEVAM ETMEKTEDİR”
“Cumhurbaşkanımız ve Başkomutanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı ile 20 Ocak 2018 saat 17.00’da başlayan, Suriye’nin Afrin bölgesine yapılan, PYD-YPG, DEAŞ, KCK ve DHKP-C terör örgütlerini ve mensuplarını bölgeden ve sınırlarımızın yanından temizlemeyi, bölgeyi bölgenin asıl sahipleri olan Türkmen’e, Kürt’e ve Arap’a teslim ederek Suriye’nin toprak bütünlüğüne katkıda bulunmayı amaçlayan  ‘Zeytin Dalı Harekatı’ Allah’ın izniyle başarı ile devam etmektedir. Şehitlerimize rahmet, gazilerimize şifa, büyük Türk milletine ve İslam ümmetine başsağlığı, Mehmetçiğimize Rabbimizden zafer niyaz ederim.”
Topçu sözlerini şöyle sürdürdü,
Silahlı kuvvetlerimiz tarafından milli iradenin onayı ve Başkomutanımızın talimatı ile gerçekleştirilen ‘Zeytin Dalı Harekatı’ güvenlik, özgürlük, barış ve adalet harekatıdır. Buna karşı olan çevrelerin Türkiye düşmanı olduğu aşikar iken, 130'dan fazla ülke tarafından tanınarak Suriye ile ilgili görüşmelerin yapıldığı her masada söz sahibi bir taraf olan ÖSO'yu terörist olarak adlandıran cehalet, gaflet ve dalalet dolu açıklamalar büyük Türk milletinin derin hafızasına kaydediliyor. Ana muhalefet 2019 için yanlış yol izliyor. Bu siyaset şekli 2019'da sandığa gömülmelerine sebep olacaktır

İkide bir ne işiz var orada diyenler, şimdi Afrin’de ne işimiz var diyorlar ya! Afrin’de şu işimiz var: Orada Kürdün, Türkmen’in, Arab’ın Güvenliği, Özgürlüğü, Refahı, Geleceği Ankara’nın ikinci derece meselesi. Onun için işimiz var. Rus’un olduğu, Amerikan’ın olduğu, İngiliz’in olduğu, 77 düvelin olduğu bir coğrafya, kardeşlerimizin coğrafyası, onun için Ankara orada var. Olacak da Allah’ın izniyle. Kimse bizi o masalara menü gibi sunamayacak. Öleceksek de adam gibi öleceğiz. Ya olacağız, Ya öleceğiz.“" ifadelerini kullandı.
Yapılan konuşmaların ardından yemeğe geçildi. Çorumlular Birliği Derneği davetlilere Çorum’a özel ‘İskilip Dolması’ ikram ederken ‘İskilip Dolması’nı Gölbaşı’nın tanınmış aşçılarından ve Mevlana Lokantası’nın sahibi Mehmet usta tarafından hazırlandı.

Güncelleme Tarihi: 04 Şubat 2018, 02:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER