Çavuşoğlu Gölbaşı Özel Harekat Başkanlığını ziyaret etti

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, özellikle 17-25 Aralık darbe girişiminden sonra Avrupa Birliği'ne (AB), uluslararası örgütlere ve Fethullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) yapılandığı ülkelere listeler vererek söz konusu terör örgütünü anlattıklarını belirterek, "Özellikle Avrupalı dostlarımız hiçbir zaman bu varlığı kabul etmek istemediler. Maalesef böyle bir tehditin varlığını kabullenemediler, kabullenmek istemediler. Şimdi onların da yüzüne vuruyoruz." dedi.

Çavuşoğlu Gölbaşı Özel Harekat Başkanlığını ziyaret etti

 Gölbaşı Özel Harekat Daire Başkanlığını ziyaretinin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Çavuşoğlu, 15 Temmuz'da burada şehit olan kahraman polislere dua etmek ve Özel Harekat Dairesi Başkanı Turan Aksoy'a geçmiş olsun dileklerini iletmek için ziyarette bulunduğunu söyledi.

Özel Harekatta darbe girişiminde bulunan hainlerin lazer güdümlü füzelerle kahraman polisi hedef aldığını anımsatan Çavuşoğlu, "Önceden bilinçli bir şekilde plan yapmışlar. Bu plan çerçevesinde saldırılarını gerçekleştirmişlerdir. Amaç, bu giriştikleri hain darbeye karşı en güçlü mücadeleyi yapabilecek polisimizi ve özel harekatımızı etkisiz hale getirmek ve darbe girişimini başarmak." diye konuştu.

Çavuşoğlu, Ankara'nın yanı sıra İstanbul'da da birçok polisin hedef alınmasına rağmen kahraman Türk polisinin daha önce Türkiye'deki tüm tehditlere ve teröre karşı nasıl canını feda ettiyse milletiyle bütünleşerek darbeci hainlere karşı da aynı mücadalesini sürdürdürdüğünü vurguladı.

- "Şimdi hesap zamanı"

Darbe girişiminde bulunanlara karşı mücadelenin devam ettiğini ifade eden Çavuşoğlu, "Şimdi hesap zamanı. İnşallah bunların da hukuk çerçevesinde hesabı sorulacaktır. Zaten tüm işlemler devam ediyor, bir taraftan yargı, bir taraftan kolluk kuvvetlerimiz gerekli çalışmaları yapıyor." şeklinde konuştu.

Çavuşoğlu, Özel Harekat Daire Başkanlığında toplam 50 kişinin şehit olduğunu belirterek, emekli bir polisin de darbecilere karşı mücadele etmek için darbe girişiminin olduğu gece özel harekat başkanlığına geldiği bilgisini paylaştı. Çavuşoğlu, ayrıca 15 Temmuz gecesi görevli bir imamın sela okuduktan sonra kahraman polislerin yanına geldiğini bildirerek, imamın orada şehit olduğunu dile getirdi. 

Gece gündüz çalışarak yaraları sardıklarını, darbe girişiminin üstesinden milletçe gelineceğini anlatan Bakan Çavuşoğlu, Türkiye'nin daha güçlü bir şekilde yoluna devam edeceğini vurguladı.

Çavuşoğlu, ABD'nin Las Vegas şehrinde FETÖ'nün açmayı planladığı okula ilişkin bir soru üzerine de FETÖ terör örgütünün ne olduğunu ve bulunduğu ülkelerde nasıl bir yapılanma içerisinde olduğunu tüm muhataplarına ilettiklerini aktardı.

- "Böyle bir tehditin varlığını kabullenemediler"

 Özellikle 17-25 Aralık darbe girişiminden sonra gerek AB gerekse diğer uluslararası örgütlere ve FETÖ'nün yapılandığı ülkelere listeler vererek söz konusu terör örgütünü anlattıklarını anımsatanÇavuşoğlu, "Özellikle Avrupalı dostlarımız hiçbir zaman bu varlığı kabul etmek istemediler. Yani maalesef böyle bir tehditin varlığını kabullenemediler, kabullenmek istemediler, şimdi onların da yüzüne vuruyoruz." ifadelerini kullandı.

Avrupalıların basın ve ifade özgürlüğünü bahane ederek Türkiye'yi eleştirmesine tepki gösteren Çavuşoğlu, haklarında işlem yapılan gazetecilerin ifade özgürlüğünden değil, başkaları hakkında sahte delil üretmekten soruşturma geçirdiklerine dikkat çekti. Çavuşoğlu, "Dolayısıyla gazeteci kimliğiyle al istediğin suçu işle, böyle bir şey kabul edilebilir mi? Şimdi de darbe girişimi içindeler. Bunu gazetecilikle anlatmak gaflet demektir." diye konuştu. 

- "Biz işi şansa bırakamayız"

Bakan Çavuşoğlu, özellikle FETÖ darbe girişiminin ardından Avrupa basınında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, hükümet ve Türkiye'yi suçlayan haberlerin çıktığına işaret ederek, şunları kaydetti:

"Her şeyi hükümet yapmış, darbeyi hükümet yapmış, Erdoğan yapmış gibi gösteriyorlar. Bu yönde manipülasyon yapıyorlar. Gerçekler ortaya çıktı, dolayısıyla bizi suçluluk psikolojisiyle arayan arkadaşlarımız da oldu. 'Tedbirleri alıyoruz' diyen arkadaşlar da oldu ama biz işi şansa bırakamayız. Tüm ülkelere bunların gerçek yüzünü anlatıyoruz. Adım atacağını söyleyen birçok devlet var. Bu anlamda bilgilendirmeye ve o ülkelerden de talepte bulunmaya devam edeceğiz. Özellikle ve özellikle kardeş ülkelerde bu terör örgütünün yapılanmasını kabullenemeyiz. Kardeş Azerbaycan gerekli adımları attı. Diğerlerinden de buna benzer adımları atmasını bekliyoruz."

- Cumhurbaşkanı Erdoğan-Putin görüşmesi

Bakan Çavuşoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Rusya'ya yapacağı resmi ziyaret ile ilgili bir soru üzerine, Rus mevkidaşı Sergey Lavrov ile Soçi'de yaptığı görüşmede Türkiye-Rusya ilişkilerinde hangi adımların atılacağını görüştüklerini bildirdi.

Ziyaret tarihinin belirlendiğini belirten Çavuşoğlu, 9 Ağustos'ta zirvenin gerçekleşeceğini anımsattı.

Çavuşoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in bir araya geleceği zirvede, Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konsey Toplantısı'nın yapılacağını, ekonomi, bölgesel konular, Suriye, DAEŞ ve El Nusra ile mücadele ve ikili ilişkilerin tüm boyutlarının da ele alınacağını kaydetti.

Bakan Çavuşoğlu, daha sonra Özel Harekat Dairesi Başkanı Aksoy ve diğer yetkililerden 15 Temmuz'da FETÖ'nün gerçekleştirdiği saldırıya ilişkin bilgi alarak incelemelerde bulundu.

Güncelleme Tarihi: 28 Temmuz 2016, 14:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER