Çaresizlikte son nokta

Çaresizlikte son nokta

Çaresizlikte son nokta
 Yaklaşık 4 milyon Suriyelinin yaşadığı Türkiye’de bir aile parkta yaşamak zorunda kaldı. Gaziosmanpaşa mahallesi Şehit Gaffar Okkan Caddesi üzerindeki bir oyun parkını kendilerine mesken edinen üç çocuklu karı koca maddi imkansızlıklardan dolayı burada yatıp kalkıyor 

Yetkililerden yardım bekleyen aileyi görenler ‘Çaresizlikte son nokta’ yorumunu yapıyorlar.

Eşi ve çocukları Mehmet Can, Elifnur , Sevgi ile birlikte günlerdir parkta yaşayan M.B. maddi imkansızlıklardan dolayın sokaklarda ve parkta yaşamaya mecbur olduklarını söyledi.

Sadece yorganları bulunan 5 kişilik aile  parkın ortasındaki oyun alanının altında hep birlikte uyuyor.

Ailenin banyo ve tuvalet ihtiyaçlarını giderebilecekleri bir yer bulunmazken çaresiz baba tek beklentisini kalıcı bir iş olduğunu söyledi.

1-019.jpg

Çevredeki vatandaşların yardımlarıyla karınlarını doyurabildiklerini söyleyen baba M.B. “ben ailemle birlikte sokaklarda ve parklarda yaşıyorum. Ben de ailemle birlikte sıcak bir yuvada yaşamayı isterim ama maddi imkansızlıklar buna izin vermiyor. Daha önce Gaziantep’te kiraladığım bir evde eşim ve çocuklarımda birlikte yaşıyordum. Ancak mobilya boyacılığındaki işimden ayrılınca işsiz kaldım ve evimin kirasını ödeyemedim. Bu yüzden evsiz kaldım. “dedi.

3-025.jpg

Baba M.B “Elimden geldiğince hamallık bile yaparak çocuklarımın karnının doyuruyorum ama devletimizin ve şehrimizin yetkilileri bana bir iş imkanı sağlarlarsa çocuklarımı sıcak bir yuvaya kavuşturabilirim. Benim mesleğim var, mobilya boyacılığı yapıyorum normalde. Ancak şimdi işsizim. Devlet yetkililerimiz bize para falan vermesin. Tek istediğim kalıcı ve bize yetecek parayı kazanabileceğim bir iş. Bunu bize sağlasınlar. Suriyelilerin bile dışarda yatıp kalkmadığı bir ülkede kendi vatandaşını dışarıda bırakmak bizim yöneticilerimize yakışmaz. Allah rızası için, çocuklarımın güzel yüreği için bize yardım etsinler. Birinin bize bir yardım eli uzatmasını bekliyorum. Ciddi anlamda çaresiziz” Dedi.

2-026.jpg

Güncelleme Tarihi: 28 Haziran 2019, 01:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER