Büyükşehir'in Metrobüs'ü varsa, TOKİ'nin de ATBÜS'ü var...

Gölbaşı'nda uygulamaya konulduğundan beri bazı kesimler tarafında tepki çeken Metrobüs seferleri, TOKİ halkını isyan ettirdi.

Büyükşehir'in Metrobüs'ü varsa, TOKİ'nin de ATBÜS'ü var...
Gölbaşı'nda uygulamaya konulduğundan beri bazı kesimler tarafında tepki çeken Metrobüs seferleri, TOKİ halkını isyan ettirdi. Metrobüslerle ilgili en büyük sıkıntıyı çeken TOKİ'liler şikayetlerini basın açıklaması yaparak dile getirdiler.
Eylemde yapılan basın açıklamsından çok, eylem alanına getirilen 'ATBÜS' dikkat çekti.
İşimize bundan sonra ala gideceğiz diyerek, sıkıntılarını farklı bir biçimde dile getirmeye çalışan TOKİ sakinleri metrobüs uygulamasının iptal edilmesini ve eski ssiteme dönülmesini talep ettiler.

Eylem yapılacağının duyurulmasına rağmen eylem alanına az sayıda vatandaşın gelmesi dikkatlerden kaçmazken, AGölbaşı’ndan CHP meclis üyeleri Ercan Şimşek ve Yusuf Aksakal da eyleme destek verenler arasındaydı. 

Yapılan açıklamada, Toki sakinleri daha önce tek otobüsle Kızılay ve Ulus’a gittiklerini ancak yeni uygulama ile iki vesaitle gidebildiklerini ifade ederek, vatandaş olarak mağdur olduklarının altını çizdiler.

Mahalle sakinlerinin %80’nin kamu çalışanı olması sebebiyle işlerine geç kaldığına vurgu yapan eylemciler, ulaşım giderlerinin de 2 katına çıktığını söylediler.

Bu uygulamanın biran önce kaldırılmasını talep eden eylemci grup, 195 ve 193 hatlarının yeniden uygulamaya konulmasını istediler.

Yaklaşık 20 bin kişinin ikame ettiği TOKİ’de, yapılan eyleme az sayıda vatandaşın katılması dikkatlerden kaçmadı…







Gölbaşı Net Haber Gazetesi

Güncelleme Tarihi: 20 Ocak 2013, 13:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER