Büyükşehir'den sanayi bölgelerine büyük destek

Ankara Büyükşehir Belediyesi, 2012-2015 yılları arasında, Başkent sınırlarında bulunan 11 organize sanayi bölgesi ile 14 sanayi sitesine 311 milyon TL'lik yol, asfalt, kaldırım, bordür ve köprü yatırımları yaptı

Büyükşehir'den sanayi bölgelerine büyük destek
 Ankara Büyükşehir Belediyesi, 2012-2015 yılları arasında, Başkent sınırlarında bulunan 11 organize sanayi bölgesi ile 14 sanayi sitesine 311 milyon TL'lik yol, asfalt, kaldırım, bordür ve köprü yatırımları yaptı. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, "Götürdüğümüz hizmetlerle, sanayi bölgelerini, Avrupa ödüllü Ankara’ya yakışır hale getirdik” dedi.

Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı tarafından 2012 yılı başından 2015 yılı sonuna kadar Başkent’te organize sanayi bölgeleri ve sanayi sitelerine toplam 270 bin ton asfalt döküldü, 304 km yeni yol açıldı ve 283 km malzemeli bakım yapıldı. Ayrıca 190 bin 634 metrekare tretuvar, 162 bin metre bordür ve 7 bin adet bariyer döşenen bu bölgelere yapılan yatırımların maliyeti toplam 311 milyon TL oldu.

Başkan Melih Gökçek, Ankara’nın bir sanayi kenti olduğunu belirterek, bu bölgelere götürülen hizmetlerin, sanayi bölgelerinin gelişimine katkıda bulunduğunu söyledi. Başkan Gökçek, “Ankara’da bulunan organize sanayi bölgeleri ve sanayi sitelerine götürdüğümüz hizmetlerle, sanayi bölgelerini Avrupa Ödüllü Ankara’ya yakışır hale getirdik” dedi.

Büyükşehir Belediyesi olarak köprülü kavşaklar, modern cadde, bulvar ve kaldırımlarla Başkent'in çehresini değiştirdiklerini belirten Başkan Gökçek, Ankara’da organize sanayi bölgelerini ve sanayi sitelerini de bu gelişim ve değişimin dışında tutmadıklarını kaydetti.

 

-ORGANİZE SANAYİ BÖLGELERİ VE SANAYİ SİTELERİ

Başkan Gökçek’in verdiği bilgiye göre, Ankara’da hizmet götürülen 11 organize sanayi bölgesi şöyle:

OSTİM Organize Sanayi Bölgesi (OSB), Ankara-İvedik OSB, Ankara Sanayi Odası 1. Sincan OSB, Ankara Anadolu OSB, Ankara Polatlı OSB, Başkent OSB, Ankara Sanayi Odası 2. ve 3. OSB, Şereflikoçhisar OSB, Ankara Polatlı Ticaret Odası OSB, Ankara Dökümcüler İhtisas OSB ve Ankara Uzay ve Havacılık İhtisas OSB"

         Organize sanayi bölgeleri dışında yol, asfalt ve kaldırım hizmetleri götürülen 14 sanayi sitesi de şunlar:

Kazan-Saray Sanayi Sitesi , Akyurt Fuar Alanı, Yenimahalle-Susuz Dempa Sanayi Sitesi, Akyurt-Çınar Sanayi Bölgesi, Elmadağ Sanayi Bölgesi, Şaşmaz Sanayi Sitesi, Gölbaşı Galericiler Sanayi Bölgesi, Kazan-Saray Keresteciler Sanayi Sitesi, Mamak-Nenek Sanayi Sitesi, Yenimahalle Hurdacılar Sanayi Sitesi, Yenimahalle-Yuva Anteks Sanayi Sitesi, OSTİM Ayyıldız Sanayi Sitesi, Çubuk Sanayi Sitesi ve Akyurt Otonomi ile gıda toptancıları sitesi olan Yenimahalle'deki GİMAT.

 

-SANAYİ BÖLGELERİNE YAPILAN KÖPRÜLER-

     Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Başkent’te organize sanayi bölgeleri ve sanayi sitelerine yol, asfalt, kaldırım çalışmalarıyla birlikte 4 köprü ve 1 viyadük de yaparak bu bölgelere ulaşımı da kolaylaştırdıklarını söyledi.

     Başkan Gökçek, 2012 ve 2015 yılları arasında yapılan köprü çalışmalarıyla ilgili şu bilgileri verdi:

     “Etimesgut Şaşmaz Sanayi'de yapılan Bahçekapı Köprüsü (Coca Cola) ile Şaşmaz Sanayi Sitesi'ni ikiye bölen Ankara Çayı'nın diğer tarafına bağlantı yapıldı.

     Şaşmaz Sanayi’de yapılan Şaşmaz Viyadüğü, Şaşmaz Oto Sanayi Sitesi ile Ankara Bulvarı’nı bağlıyor.

     Yenimahalle İvedik OSB’de, 100. Yıl Bulvarı'nı rahatlatmak amacıyla Erdal Gökalp (Uzay Çağı) Köprüsü yapıldı. Köprü, metro ile Alınteri Bulvarı üzerinden geçiyor.

Yenimahalle Başkent Sanayi’de yapılan Yunus Emre Köprülü Kavşağı, Batıkent Bulvarı ve Batı Bulvarı trafiğini kesintisiz hale getirdi.

Sincan Başkent OSB’de yapılan Türk Obası Köprüsü ise Başkent Organize Sanayi Bölgesi ile Sincan Hayvancılık Bölgesi'ni bağlıyor.”

 

-KALDIRIM VE BARİYER ÇALIŞMALARI-

Sanayi bölgelerinde yol açım, malzemeli bakım ve asfalt serim, yama, bakım onarım çalışmalarıyla birlikte kaldırım ve bariyer çalışmaları da yaptıklarını kaydeden Başkan Gökçek, kaldırım yapımında, Başkent genelinde olduğu gibi bazalt kaplamalı beton blok kullanıldığını söyledi.

Kaldırım çalışmalarında engelliler için de rampalar yapıldığını belirten Başkan Gökçek, görme engelliler için 10- 15 cm kalınlığında görme engelli (kılavuz) beton parke, 10-15 cm kalınlığında noktalı görme engelli (uyarıcı) beton parke kullanılarak "iz yolu" yapıldığını anlattı.

 

Güncelleme Tarihi: 19 Ocak 2016, 11:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER