Büste saldırı olmamıştır

Gölbaşı’nın en yetkili ismi Gölbaşı Kaymakamı Raşit Zengin 'Büste saldırı olmamıştır" dedi.

Büste saldırı olmamıştır
 Gölbaşı’nda tartışmalara neden olan Atatürk Büstü’nün yerinden sökülmesi ile ilgili polemikler hala sıcaklığını korurken, Gölbaşı’nın en yetkili ismi Gölbaşı Kaymakamı Raşit Zengin konuyla ilgili Net Habere açıklamalarda bulundu.

 

Gazetemiz Yazı İşleri Müdürü Çiğdem Şirin’in sorularını yanıtlayan Gölbaşı Kaymakamı Raşit Zengin, saldırı bulgusuna rastlanmadığını dile getirerek, rüzgar nedeniyle büstün yerinden düştüğü iddialarını doğruladı.

 

Zengin, büstün 22 sene önce 1990 yılında Heykeltraş Metin Yurdanur tarafından yapıldığını ve aradan geçen zaman içerisinde büstün deforme olduğunu dile getirerek,  heykelin yerinden oynadığını ve rüzgar nedeniyle de düştüğü bilgisine ulaştıklarını ifade etti.

Zengin, Büste her hangi bir saldırının olmadığını altını çizerek, bu tür söylemelerin doğruyu yansıtmadığını söyledi.

 

Büstün yerinden düştüğünü gören vatandaşların ihbarı üzerine Emniyet Müdürlüğü’nün de  saldırı ihtimalini göz önünde bulundurarak inceleme başlattığını yapılan incelemelerde de bahsedildiği gibi bir saldırı bulgusuna rastlanmadığını söyleyen Zengin, olay yerinde çekilen fotoğrafları gördüğünü ve yalnızca büstün yüz bölümünde bir kırılma olduğunu dile getirdi.

Zengin, büstün yeniden yapılması için Gölbaşı Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından Heykeltraş Metin Yurdanur’a götürüldüğünü ve gerekli onarım tadilatlar yapıldıktan sonra yerine takılacağını sözlerine ekledi. 

Güncelleme Tarihi: 15 Ocak 2013, 17:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER