Bizim Zeka Ölçmek gibi bir derdimiz yok

CHP'li Ercan Şimşek'in Kent Konseyine yönelik sözleri tepki çekti.

Bizim Zeka Ölçmek gibi bir derdimiz yok
İsa Ömercan Şimşek’in sözlerine ‘Bizim kimsenin zekasını ölçmek gibi derdimiz yok’ diyerek cevap verdi.
CHP’li Ercan Şimşek’in Belediye Meclisi’nde ‘Kent Konseyi’ni Gölbaşı Belediye meclisinin zeka düzeyini yeniden gözden geçirmeye davet ediyorum” şeklindeki sözlerine ilk tepki GÖL-Der Başkanı ve Kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyesi İsa Ömercan’dan geldi. Ömercan, Şimşek’in söylemlerine şiddetle karşı çıktığını belirterek, “Kent Konseyi kurulduğundan bu güne kadar Belediye Meclisine ilk defa öneri de bulunmuştur. Kent Konseyinin toplumu ilgilendiren bir konuda belediye meclisine öneride bulunması kadar doğal bir şey yok. Bunun yadırganmasını anlayamadım. Bizim kimsenin zekasını ölçmek gibi derdimiz yok. Biz önerilerle zeka ölçmüyoruz” dedi.
Şimşek’in Kent Konseyi’nin siyasi bir karar aldığı yönündeki eleştirilerine de cevap veren Ömercan, “Asla bu düşünceyi ve böyle bir yorumu kabul etmiyorum. Bizim STK’ların her önerisini siyasi bir karar olarak düşünmek yanlış bir tutumdur” şeklinde konuştu.
Gölbaşı Son Gaste Genel Yayın Yönetmeni Özcan Aydoğdu’nun sorularını yanıtlayan Ömercan, ‘CHP bu tutumuyla sizi siyasetin içine mi çekmek istedi?” sorusuna ‘Sanırım öyle’ diyerek, “Biz STK’nı siyasetin içine sürükleme gibi bir niyetleri olabilir” şeklinde konuştu.
 
Kent Konseyi’ne yapılan bir saygısızlıktır
Gölbaşı Belediye Başkan Yardımcısı ve Kent Konseyi Başkanı Murat Bölük, CHP’li Ercan Şimşek Kent Konseyi hakkında yaptığı eleştirilere, “Kent Konseyi dediğimiz zaman yaşadığımız o alanda, o şehirde, o kentte insanların bu yönetime dahil olmasıdır. Olması gerekende bu. Kent Konseyinde bütün kamu kuruluşlarının temsilcileri, STK’lar, muhtarlar, üniversiteden temsilciler var. 53 kişiden oluşan bir kent konseyi var. Oraya gelen her şey aylar öncesinden hazırlanıyor. 12-13 tane alt gurubumuz var. Aylardır çalışıyor ve emek veriyorlar. Gölbaşı’nda bizim de fikirlerimiz budur, bu fikirlerimizi yerel yönetime iletin diyerek çaba sarf ediyorlar. Bu fikirler bağlayıcı değil, sadece bir öneridir” dedi.
Kent Konseyi’nin aldığı kararların siyasi karar olarak nitelendirilmesine ve zekâ polemiğine de tepki veren Bölük, “Bu sözler orada çaba saf eden tüm arkadaşlara saygısızlıktır. Böyle bir ithamı kabul etmiyorum. Yanlış bir sözdür” dedi.


Kaynak:
www.golbasisongaste.com

Güncelleme Tarihi: 07 Şubat 2012, 01:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER